Kuryenet şikayet rekoru; Bir yılda bin 970 şikayet almış, hala tüketiciyi suçluyor

Kuryenet çalışanlarının dağıtım sırasında evrak ve kart sahipleri için oluşturduğu sahte raporlar şikayet yağmuruna döndü. Evde, ofiste kurye bekleyenler aylarca alamadıkları kart için kuryenet hakkında binlerce şikayet konusu oluşturdu.

15 Şubat 2018 Perşembe 03:20
Kuryenet şikayet rekoru; Bir yılda bin 970 şikayet almış, hala tüketiciyi suçluyor






Kuryenet şikayet rekoru kırmış: Bir yılda bin 970 şikayet aldı


Çok sayıda bankanın kartlarını müşterilerine dağıtmak için kullandığı Kuryenet adlı şirket hakkında sadece şikayetvar.com adresinde adeta şikayet rekoru kırdı. Şirket bir yıl içinde 1.970 şikayet alırken sitenin kuruluşundan itibaren hakkında 11 bin 300 şikayetle adeta zirveye oturdu... Kuryenet ise hakkında yapılan tüm olumsuz yorum ve şikayetlere çözüm bulmak yerine vatandaşı suçlayan, vatandaşı yalancı hatta salak yerine koyan cevaplar vermesi dikkat çekiyor..

Türkiye'nin en büyük bankalarının çalıştığı Kuryenet dağıtım görevlilerinin tuttuğu "Evinde bulunamadı, çevresinde kimse tanımıyor, adresi değişmiş" gibi uyduruk bilgilerle geri gönderilen evrak, kredi kartı, bankamatik kartı gibi değerli evraklar sahibine ulaşmadan dağıtım merkezlerine geri geliyor. Kuryenet'in müşteri hizmetlerini arayanlar ise tam bir hayal kırıklığı yaşıyor. Düşmeyen telefon numaraları, meşgule alınan görüşmeler, geçersiz şube adresi vermeler vatandaşları canından bezdiriyor. Tüm bu şikayet konularına rağmen hala aralarında Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası, AktifBank, Odeabank, bazı illerde Ziraat Bankası'nın bu şirketle dağıtım çalışması yapması şaşkınlığa neden oluyor.. İki ay süreyle gönderisini alamayan vatandaşların isyanına "Kuryenet Temsilcisi Merhaba, gönderi teslimatı için acente bilgilendirildi adresinizde randevulu teslimat sağlanacaktır" denilmiş ama hala vatandaşın sorunu çözüme kavuşturulmamış..

TÜKETİCİ'NİN KURYENET İSYANI

Şikayetvar.com adresinde Mehmet adlı bir kullanıcının "02.12.2018 tarihinde teslim edilmek üzere Kuryenet tarafından teslim alınan kartım 13.02.2018 tarihinde olmamıza rağmen hala elime ulaşmadı" sorununa ise kuryenet sorumlusu "Adınıza ait bir gönderi bulunmamaktadır gönderiniz hangi kurye firmasında hangi aşamada olduğunu bankanızdan bilgi alabilirsiniz" cevabı vererek tüketiciyi adeta "salak" yerine koymuş..

Gönderilerini alamayan vatandaşların ortak isyanı ise "Kuryenet Çalışanının Asılsız Beyanda Bulunması!" Yani yalan sahte evrak düzenlemesi. Çoğu vatandaş şikayetinde kuryenet çalışanlarının tuttuğu raporların ısrarla yalan olduğunu söylemesine rağmen şirket bu konuda verdiği basmalıp cevaplarla işin içinden çıkmaya çalışıyor..


BU KURYE ŞİRKETİ MARKALARINIZA ZARAR VERİYOR

Çoğu vatandaş ise çalıştıkları bankaya şikayet yağmuruna tutmasına rağmen muhtemelen ekomonik bir çözüm ortağı gördükleri için Kuryenet'le çalışmayı sürdürüyor. Çalıştığı kurumların marka itibarına zarar veren Kuryenet'in çok sayıda forum sitesinde hakkında açılan şikayet konuları ise adeta yağmur gibi. Ekşi sözlükte Kuryenet hakkında açılan binlerce konu başlığı içinde, şirketin profesyonel bir yalan makinasına dönen çağrı merkezinin hileleri bütün açıklığı ile anlatılıyor:

EKŞİ SÖZLÜK'TE BİNLERCE ÖRNEKTEN BİR TESBİT

"'birkaç olumsuz yorum' dedim dikkat ederseniz. kuryenet olayında ise durum çok ileri. yüz bin yorumdan yüz bini beddua, mağduriyet, cerahat içeriyor. allah beni de sınadı geçmişte bunlarla. (bkz: kuryenet/#26191621) bu bir karalama çalışması değil. bu vatandaş adına başlı başına bir mağduriyet öyküsü. bankaların bu geribildirimleri veya şikayetleri görmemesi im-kan-sız!

bir kurye şirketi düşünün. 400 şubesi var. tek bir çağrı merkezi numarası var. arıyorsunuz, çağrı merkezi şube telefonlarını bilmiyor. (!) gönderinin teslimatı için sana randevu veriliyor. belirtilen gün o kurye -tabiki- gelmiyor. aradığında ise tüm çalışanlarının andları gibi ezberleyip, rahatça söyledikleri "efendim adresinize gelinmiş ama evde bulunamamışsınız" yalanı söyleniyor."


Kuryenet hakkında açılan binlerce şikayet konusuna, şirketin verdiği cevaplar da son derece manidar. Şirketin verdiği cevaplarda vatandaşlar suçlanırken, Bir yıl içerisinde 2 bine yakın şikayet alan kurumun kendi içinde bir düzenlemeye gidip gitmediği ise merak konusu..

İŞTE BAZI ŞİKAYETLER;

Kuryenet İşimizi Gücümüzü Bırakıp Sizi Bekliyoruz!


Kuryenet denen firma, lütfen insanları aptal yerine koymayın. Kimseye ulaşılamayan ne olduğu belli olmayan bir firmasınız. İnternet sitenizden kontrol ettiğimde bugün teslim edilecek diye bir bilgi görülüyor, bizlerde enayi gibi büyün işimizi gücümüzü bırakıp sizleri bekliyoruz, şubelerinize ait tek bir telefon numarası yok. İşinizi neden doğru düzgün yapmıyorsunuz. Adresime gelmediğiniz halde neden geldik bulamadık diye not düşülmüş. 10108572 Numaralı şikayet Kullanıcı adı Recep

Kuryenet Bir Passolig Kartımı Getirmedi Evde Olduğum Halde.

Kuryenet bir Passolig kartımı getirmedi evde olduğum halde evde olmadığı için kart teslim edilemedi yazıyor. Bugün kapı çaldı kuryeniz geldi dedi kapıyı açtım yukarı çıkan olmadı bile 5. kat diye net bir şekilde belirttim zaten adresi bu nasıl bir sorumsuzluk. Çağrı merkezini arıyorum telefon numarasını doğrulayınca gönderiniz 15.02.2018'de teslim edilmiştir diyor bugün ayın 9'u siz düşünün. Zaten karşınıza bir insan çıkma olasılığı bile yok, telesekreteri dinleyip duruyorsunuz.

Kullanıcı adı Esma, Şikayet Numarası 10107101


Kuryenet İki Aya Yakındır Kuryede Bekleyen Kartımı Hala Teslim Etmediler.


İki aya yakındır kuryede bekleyen Cepteteb kredi kartımı hala teslim etmediler.

Kullanıcı adı Suat; Şikayet Numarası 10103607


Kuryenet Müşteri Temsilcisine Ulaşamıyorum,Kartım Hala Teslim Edilmedi.


Garanti Bankası'ndan kredi kartı yenileme talebinde bulundum. Kartımın Kuryenet'e verildiğini söylediler. Dün bana ulaşamadıkları için kartımı teslim etmediler. Telefon ile de aranmadım. Kuryenet'i aradığım da kimse cevap vermiyor. Operatör bu numaraya ait kargo olmadığını söylüyor. Müşteri temsilcisine bağlamıyor. İki gündür kartın bana ulaşmasını bekliyorum.

Kullanıcı adı özge, Şikayet Numarası 10102989

Kuryenet Kartımı Getirmiyor, Bekliyoruz.


820268840025 gönderi numaralı ING Bank kredi kartımı 29.01.2018'de Kuryenet teslim almış. Ben 02.02.2018'de bankayı aradığımda öğrendim. 02.02.2018 (Cuma günü) aradım pazartesi teslim edileceği söylendi. Pazartesi izinli olduğumu söyledim bana dönüş yapılacağı söylendi ama kimse aramadı. Pazartesi günü kartı getirmişler ve ben olmadığım için geri gitmişler. Salı günü aradım kartın bugünde teslim olmayacağını söylediler. 29.02.2018 den 02.02.2018 kadar kartı keyfi bir şekilde dağıtıma çıkarmayıp üstüne izinli olduğumu söylediğim gün kartı getirdiler ve şimdi de başka gün getireceklerini söylüyorlar. Kuryenet ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum. Bence bankalar bu şirketle çalışmamalı. Hatta bundan sonra bu şirketle kart gönderilecekse eğer kabul etmeyeceğim!

Kullanıcı adı Sibel Şikayet numarası 10100937

Kuryenet Kredi Kartını Getirmiyor..


Halkbank kredi kartımı Kuryenet 'e teslim etmiş. Ancak adreste bulmadığını söyleyip bankaya iade etmişler. Banka aramasa haberim olmayacak. Adres doğru olmasına rağmen ayrıca detay ekleyip adresi tekrar güncelledim. Bu sefer yine adreste bulamadık diye mesaj gönderdiler. Tek işleri adres bulmak olan bu işletme, bu işini de yapamıyorsa başka ne işe yarar?

Kullanıcı adı Ceyhun Şikayet Numarası 10099651

Son Güncelleme: 15.02.2018 00:37
Anahtar Kelimeler:
KuryenetKuryenet şikayet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zerrin ülgen 2018-05-05 18:37:25

Bu kadar ciddiyetsiz bir şirketle bankalar neden çalışıyor ben de teb banka kartımı hala alamadım kime şikayet etmek gerekir

Avatar
Rıza 2018-05-16 17:39:36

Bir haftadır kartım gelmedi her aramamda kartın araç üzerinde olduğu söyleniyo 1 haftadır istanbuldan aksaraya gelemedi kargo aracı yalan dizboyu hiçbir şubenin telefon numarası yok bankalar böyle bi firmayla nasıl çalışıyo anlamadım

Misafir Avatar
faruk güçlü 2021-05-29 19:21:09 @Rıza

aksaray kuryenet 5059923368

Beğenmedim! (0)
Avatar
bülent 2019-03-21 13:07:45

Bu nasıl bir lanet olası bir kurum bir kartım gelecek evden dışarı çıkmıyorum bir haftadır bankaya evde yok diyomuş şerefsiz oğlu şerefsizler ama bi denk gelirsem kartı aldıktan sonra o kuryeye ben yapacağımı biliyorum...

Avatar
izmit kurye 2019-04-15 01:19:35

aynen bizde şikayetçiyiz

Avatar
Alaattin meydan 2019-07-13 15:18:57

Bu kadar ciddiyetsiz bir firma olamaz ne telefona çıkıyorlar ne ulaşım sağlanıyor bu firmayla bankalar nasıl çalışıyor arkasında kim var bu firmanın

Avatar
zulum#^ 2018-09-21 00:17:22

halkban kredi kartimi kuryenete vermiş ama 11 gün oldu hala kart gelecek bu nasil bi kurum nasil bi sirket halkbank derhal bu kuryenetle bagini kopartmali kurumsal bir devlet bankasina yakışmiyor

Avatar
Özgür 2019-01-17 21:03:27

Bir haftadır bende bekliyorum.yalan üstüne yalan

Avatar
suat 2019-04-22 14:21:36

nasıl bir şirkettt muhattab yok rezalet