AK Partili kadınlar arasında tehdit davası

AYDIN İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Çiğdem Ürper'in kendisini mesajla tehdit ettiğini iddia eden Ak Parti Üyesi Gülşen Yetiş (32), olayı savcılığa taşıdı.

17 Şubat 2016 Çarşamba 22:05
AK Partili kadınlar arasında tehdit davası






AK Partili kadınlar arasında tehdit davası


Suç duyurusunda bulunan Yetiş, İl Kadın Kolları Başkanı Mediha Turgut'un da kendisine mobbing uyguladığını belirterek, "Yaşadığımız bu sıkıntıları defalarca kez Ak Parti'nin milletvekillerine, il başkanına ve parti yöneticilerine iletsem de bu baskılar devam etti ve halen devam ediyor. Bazı kişiler işgal ettikleri siyasi makamları ve siyasi gücü, kendilerine düşman belledikleri insanlara işkence etme aracı olarak kullanmaya devam ediyor. Bu kişilerin baskı ve mobbing uyguladığı tek kadın ben değilim" dedi.
Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Mediha Turgut'un kendisine mobbing uyguladığını ve Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Çiğdem Ürper'in kendisini mesajla tehdit ettiğini iddia eden Ak Parti Üyesi Gülşen Yetiş (32), olayı savcılığa taşıdı. Kendisinin ve ailesinin Ak Parti sevdalısı olduğunu belirten Gülşen Yetiş, "Özel bir eğitim kurumunda yöneticilik yapıyordum. Mediha Turgut'un Ak Parti Aydın İl Kadın Kolları Başkanı olmasından sonra, işime son verildi. Çünkü Mediha Hanım çalıştığım kurumun sahibine beni işten çıkarması yönünde baskı yapmış. Fakat benim ne Mediha Turgut ile ne de yönetiminde yer alan bayanlarla hiçbir problemim yoktu. Hatta seçimde kendilerine destek bile oldum" dedi.

MOBBİNG UYGULANAN SADECE BEN DEĞİLİM

Daha sonraki süreçte de Ak Parti Aydın İl Kadın Kolları'nda görev alan bazı kişiler kaynaklı sıkıntılar yaşamaya devam ettiğini belirten Yetiş, "Beni işimden ettikleri yetmiyormuş gibi eşimin işlerine de engel olmaya çalıştılar. Kelimenin tam anlamıyla aile olarak bir mobbingle karşı karşıya kaldık. Yaşadığımız bu sıkıntıları defalarca kez Ak Parti'nin milletvekillerine, il başkanına ve parti yöneticilerine iletsem de bu baskılar devam etti ve halen devam ediyor. Bazı kişiler işgal ettikleri siyasi makamları ve siyasi gücü, kendilerine düşman belledikleri insanlara işkence etme aracı olarak kullanmaya devam ediyor. Bu kişilerin baskı ve mobbing uyguladığı tek kadın ben değilim. Taşeron firmalarda çalışan çok sayıda bayan da aynı durumla karşı karşıya ve sürekli 'işinizden olursunuz' tehdidi alıyorlar. Bu yüzden kimse konuşamıyor, yaşadıkları bu baskıyı dile getiremiyor" iddiasında bulundu.

BU BİR PARTİ MESELESİ DEĞİL

Hayatını alt üst eden yaşadığı baskılara rağmen Ak Parti'yi, liderini ve politikalarını sevmekten vazgeçmediğini ifade eden Gülşen Yetiş, "Aydın'da bu yaşananlar bir parti meselesi değildir. Partide kendilerine yer edinmiş bazı ahlaksız kişiler, başkalarının üzerinde güç gösterisi yaparak partilerine zarar vermektedir. Benim gücüme giden de defalarca kez yetkili kişilere bu durumu iletmeme rağmen bir çözüm üretilememesi ve bu kişilerin ahlaksızlıklarına devam etmesidir" dedi.

TEHDİT MESAJLARI BARDAĞI TAŞIRDI

Yaşadığı baskılara rağmen partisinin zarar görmemesi için sabrettiğini dile getiren Yetiş, "Ak Parti Aydın İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Çiğdem Ürper, 9 Şubat gecesi whatsapptan peş peşe 3 ayrı tehdit mesajı yazdı. Birinde İl Kadın Kolları Başkanı Mediha Turgut'un fotoğrafını göndererek, 'Bu resme iyi bak. Onu Rabbim oraya layık gördü, nasip etti. Oradan kaldırmaya kimsenin gücü yetmez. Çünkü bizde Allah aşkı, parti aşkı var. Yolumuz belli çok şükür' yazıyordu. Diğerinde ise 'Sen kendine gelsen iyi olur. Oyunlarla bir yere varılmaz. Haddini bil. Yoksa bildiren çok olur. Senin gibi niceleri uğraştı, ama başaramadı. Senin gücün yetmez. Onu çok seven kocaman bir ekibi, dostları, candan bazıları var. Başta ben.
Damarlarımda Dadaş kanı var. Allah'tan başkasından korkmam. Bana çayda da laf sokmuştun. Hatırla. Affetmem, bilesin. Havlayan köpek ısırmaz. Kendine zararın. Başkanım, canım. Dualarımız onunla. Sen kimsin? Dış kapının mandalı' ifadeleri vardı, diğerinde de 'İnsanlarla uğraşana kadar, otur teşbih çek, belki cennete girersin. Yeter artık. Görüntü kirliliği. Bıktık senin demode laflarından' yazmış. Ben bu tehditler üzerine de avukatım aracılığı ile konuyu İl Başkanı Ömer Özmen'e tekrar ilettim, ama ilgilenen olmadı, 'Kadın Kolları kendi meselesini kendi aralarında çözsün' gibilerinden cevaplar geldi. Ben de bardağı taşıran bu son tehdit mesajları üzerine Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundum" dedi.

MESAJ TESPİT TUTANAĞI DÜZENLENDİ

Yetiş'in suç duyurusu üzerine savcılık, emniyetten şikayete konu mesajlarla ilgili tutanak düzenlenmesini talep etti. Polisin, bu mesajları Çiğdem Ürper'in telefonundan gönderildiğine dair tutanağı hazırlayıp savcılığa gönderdiğini söyleyen Gülşen Yetiş, "Ben siyasi güçle eşkıyalık yapan bu kişilerle sonuna kadar mücadele edeceğim. Benim gibi bu şebekenin mağduru olan insanlar da şikayetçi olmalı. Aksi halde bunlar insanları baskı altında tutmaya, işten çıkarmakla tehdit etmeye devam eder. Parti yöneticilerimiz de Ak Parti'nin Aydın'da daha büyük zarar görmemesi için bu zulme dur demeli" diye konuştu.


Son Güncelleme: 17.02.2016 22:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.