Doğa yürüyüşünde kayalıklardan düşen 2 genç kurtarıldı

Ergün TOS/FETHİYE (Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde doğa yürüyüşünde kayalıklardan düşerek yaralanan üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Zeynel Abidin Durmuşcan ile Alman uyruklu 30 yaşındaki Jan Madacziuski, ekipler tarafından...

26 Nisan 2015 Pazar 13:02
Doğa yürüyüşünde kayalıklardan düşen 2 genç kurtarıldı






Ergün TOS/FETHİYE (Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde doğa yürüyüşünde kayalıklardan düşerek yaralanan üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Zeynel Abidin Durmuşcan ile Alman uyruklu 30 yaşındaki Jan Madacziuski, ekipler tarafından kurtarıldı.
Sosyal medya aracılığıyla haberleşerek, biraraya gelen 40 kişilik öğrenci grubu, Fethiye'nin Nif Mahallesi'ndeki Çerdin Mevkii'nde kamp kurdu. Kampa katılan öğrencilerden 9'u dün öğleden sonra orman içinde doğa yürüyüşüne çıktı. Ormandaki şelaleyi görmek için sarp kayalıklardan inen gençlerden Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Zeynel Abidin Durmuşcan ile Alman uyruklu Jan Madacziuski kayalıklardan sert zemine düştü.
UMKE'DEN YARDIM İSTENDİ
Düşme sonucu Durmuşcan başından ve sağ ayağından, Madacziuski ise bacağından yaralandı. Arkadaşlarının yardım istemesi üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Nif Mahallesi'ne gelen ekipler havanın kararması ve arazi şartlarının elverişsiz olması nedeniyle gençlere ulaşamayınca Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nden (UMKE) yardım istedi. Yol tarifi için mahalleye gelen gruptan bir genç, UMKE'yi olay yerine götürdü. Ayağındaki kırık nedeniyle yürüyemeyecek durumda olan Durmuşcan, ilk müdahalesinin ardından sedyeye alındı. Yürüyecek durumda olan Madacziuski'nın bacağı ise sargıya alındı.
3 KİLOMETREYİ 5 SAATTE YÜRÜDÜLER
Sarp kayalıkların bulunduğu noktalardan yaralı genç halatla çekilerek çıkarıldı. UMKE, sedyeyi 3 kilometre boyunca taşıyarak 4.5 saatte ambulansa ulaştırdı. Fethiye Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
GECE BOYUNCA MÜCADELE ETTİK
Kurtarma çalışmaları hakkında bilgi veren UMKE sorumlusu Eyüp Önver, "Sarp ve dik yamaçlarda, ormanlık alanda yürüyüş yaparken kaybolan 9 kişiden yaralanan 2 kişiyi kurtarıp hastaneye getirdik. Operasyonu gece yaptığımız için oldukça zor oldu. İstasyonlar kurup halatlarla yaralıyı bulunduğu yerden çıkardık. UMKE olarak gece boyunca iki yaralıyı kurtarabilmek için mücadele ettik. Bize olay intikal etti, ekip arkadaşlarımızla kısa sürede hazırlanıp yola çıktık. 3 kilometre yürüyüp saat 01.30 sıralarında olay yerine ulaştık. 2 yaralıdan birini sedyeyle 4.5 saatte hastaneye ulaştırdık" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.