Mersin'de orman yangını, 1 mahalle boşaltıldı (5)

CHP'Lİ ATICI: ÖNCELİKLE AKKUYU'YU KORUDULAR CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Gülnar'da meydana gelen orman yangınına müdahale eden helikopterlerin öncelikle Akkuyu Nükleer Santrali'ni korumak için su bıraktığını ileri...

19 Temmuz 2015 Pazar 21:41
Mersin'de orman yangını, 1 mahalle boşaltıldı (5)






CHP'Lİ ATICI: ÖNCELİKLE AKKUYU'YU KORUDULAR
CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Gülnar'da meydana gelen orman yangınına müdahale eden helikopterlerin öncelikle Akkuyu Nükleer Santrali'ni korumak için su bıraktığını ileri sürdü.
Bozyazı İlçesi"nde yapılması planlanan katı atık deposuna karşı köylülerin düzenlediği protesto eylemine katılan Atıcı, burada açıklamalarda bulundu. Gülnar İlçesi'ne bağlı Kocaşlı ile Büyükeceli Mahalleleri arasındaki kızılçam ormanında meydana gelen yangına müdahale eden helikopterlerin yeterli yakıtlarının olmadığını öne süren Atıcı, helikopterlerin ilk suyu Akkuyu Nükleer Santrali'nin bulunduğu alana bıraktığını ifade etti.
Yangının santral alanına sıçramaması için böyle bir işlemin uygulandığını ve bunun kendisine halk tarafından söylendiğini belirten Atıcı, "İlk müdahalede de helikopterler su bıraktı. Ancak suyu yangının çıkış yerine değil, herhangi bir sıçrama yaşanmasın diye daha hiçbir çalışma olmayan Akkuyu Nükleer Santrali'nin olduğu yere bıraktılar. Yakıtları olmadığı için daha sonra yangın alanına 3-4 saat sonra müdahale ettiler. Halkın iddiası budur" dedi.
SORU ÖNERGESİ VERECEĞİM
Yangının 05.30 ile 06.00 sıralarında çıktığını ancak yangına 09.00'da müdahale edildiğini kaydeden Atıcı, “Orada hiç bir çalışma yok. Siz bir taş ocağını mı koruyorsunuz. Neymiş, Akkuyu'yu yangından koruyamadılar diye bir algı oluşurmuş. Öbür tarafta köyler tehlikede. Yangının Gülnar'a sıçraması tehlikesine karşı herkes panik içinde. Rüzgarın geri dönmesi için dua ediyorlar. Önce tedbirini alacaksın. Ondan sonra tevekkül edeceksin. Bütün bu ihmallerin ve tedbirsizliklerin araştırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde soru önergesi vereceğim" diye konuştu.
Mithat ÜNAL/ ANAMUR, (MERSİN), ()

FOTOĞRAF

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.