Mudanya Belediyesi'nde Yolsuzluk Operasyonunda İkinci Dalga: 2 Kişi Tutuklandı

BURSA'nın Mudanya İlçe Belediyesinde geçen yıl Ak Partili Hasan Aktürk döneminde başlatılan yolsuzluk soruşturması, seçimi kazanan CHP'li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz döneminde devam etti. Mudanya'da sürdürülen operasyon kapsamında...

06 Kasım 2014 Perşembe 15:42
Mudanya Belediyesi'nde Yolsuzluk Operasyonunda İkinci Dalga: 2 Kişi Tutuklandı






BURSA'nın Mudanya İlçe Belediyesinde geçen yıl Ak Partili Hasan Aktürk döneminde başlatılan yolsuzluk soruşturması, seçimi kazanan CHP'li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz döneminde devam etti. Mudanya'da sürdürülen operasyon kapsamında gözaltına alınan 14 kişiden 2'si çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.
Bursa Polisi, geçen yılın Eylül ayında Ak Partili Hasan Aktürk'ün başkanlığını yaptığı Mudanya Belediyesi'ne yolsuzluk iddiaları üzerine operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 31 kişi adliyeye sevkedildi. Nöbetçi Mahkeme tarafından sorgulanan zanlılardan aralarında dönemin Belediye Başkan Yardımcısı K.S. ve H.F. ile CHP Mudanya İlçe eski Başkanı İ.Y. ve Encümen Üyesi A.K.'nın da bulunduğu 16 kişi tutuklandı. Tutuklu zanlılar daha sonra yargılama sürecinde tahliye edildiler.
Sürdürülen operasyon kapsamında dün sabah savcılıktan alınan izinle belediyenin imar ve şehircilik müdürlüğünde çalışan 14 personel evlerinde yapılan aramanın ardından gözaltına alındı. Sorgulamalarından sonra adliyeye çıkartılan zanlılardan M.T. ile İ.Ö. rüşvet almak ve görevi kötüye kullanmak suçlarından tutuklanırken, 12 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, kendilerinin göreve gelmesi ile kurumda beyaz bir sayfa açtıklarını, belediyede geçmiş dönemdeki tüm iddiaların aydınlanmasını kendilerinin de beklediğini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.