Suriyeli'ler iki kişiyi bıçaklayınca vatandaşlar ayaklandı

Suriyeli bir grubun bıçaklı saldırısında iki vatandaşın yaralanmasının ardından, Uşak'ın Eşme ilçesinde halk sokaklara döküldü.

17 Aralık 2018 Pazartesi 14:44
Suriyeli'ler iki kişiyi bıçaklayınca vatandaşlar ayaklandı






Suriyeli'ler iki kişiyi bıçaklayınca vatandaşlar ayaklandı


Uşak'ın Eşme ilçesinde, Suriyeli oldukları ileri sürülen bir grubun ilçe halkından 2 kişiyi bıçakladığı iddiası ilçede gerginlik yaşanmasına neden oldu. Olayı duyan ve ilçe meydanında toplanan bir grup, Suriyelilerin kaldığı evlere yürümek istedi. İlçe polisinin yetersiz kaldığı olayda, Uşak merkezden ilçeye takviye polis ve jandarma ekipleri gönderildi. Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Uşak Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder ve İl Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal'ın, Eşme'ye giderek grubu ikna etmesiyle gerginlik sona erdi...


Eşme ilçesinde gece saatlerinde Suriye uyruklu olduğu ileri sürülen 10 kişilik bir grup ile ilçede yaşayan Özgür E. ve Evren K. arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede büyüyünce gruptan bazıları, Özgür E. ve Evren K'yı bıçaklayarak olay yerinden kaçtı.

İhbar üzerine yaralanan Özgür E. ve Evren K, olay yerine sevk edilen ambulansla Uşak Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

İLÇEDE GERGİN GECE

Olayın duyulmasının ardından Eşme'nin merkezinde toplanan 100 kişilik bir grup, Suriyelilerin kaldığı evlere "Eşme'de Suriyeli istemiyoruz" sloganları atarak yürümek istedi. Bunun üzerine polis ekipleri, Suriyelerin oturduğu evlere sevk edildi. Bölgede geniş güvenlik önlemleri artırıldı. Polis öfkeli grubu evlerin olduğu bölgeden güçlükle uzaklaştırdı.

VALİ KOCABIYIK, İLÇEYE GELDİ

Gerginliğin sürdüğü ilçede polis yetersiz kalınca, il merkezinden Çevik Kuvvet, takviye polis ekipleri ve jandarma birlikleri destek olarak gönderildi. İlçe meydanında toplanan kalabalık, daha öncede benzer olayların yaşandığını belirtip Suriyelileri ilçede istemediklerini söyledi.

Olayın haber verilmesine üzerine ilçeye gelen Uşak Valisi Funda Kocabıyık, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder ve İl Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal, öfkeli Kalabalığı ikna ederek dağılmalarını istedi. Bunun üzerine grup sessizce dağılırken, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.