TSK'nın Metina bölgesine düzenlediği hava harekatında 30 PKK'lı terörist öldürüldü

ANKARA, () - TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından 21 Ağustos 2015 tarihinde Irak kuzeyinde bulunan Metina Barınma Alanına hava harekatı gerçekleştirildi. Hava harekatında PKK'lı teröristler tarafından barınma alanı ve malzeme deposu olarak kullanılan...

24 Ağustos 2015 Pazartesi 19:30
TSK'nın Metina bölgesine düzenlediği hava harekatında 30 PKK'lı terörist öldürüldü






ANKARA, () - TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından 21 Ağustos 2015 tarihinde Irak kuzeyinde bulunan Metina Barınma Alanına hava harekatı gerçekleştirildi. Hava harekatında PKK'lı teröristler tarafından barınma alanı ve malzeme deposu olarak kullanılan ve Oro köyü 1250 metre güneydoğusunda yer alan mağaranın isabet aldı. Yaklaşık 30 PKK'lı terörist öldü, 25'i ise ağır şekilde yaralandı. Yaralan teröristlerin 4 pick-up ile başka bir bölgeye taşındığı tespit edildi.

Yetkililerden alınan bilgilere göre; Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 21 Ağustos 2015 tarihinde Irak kuzeyinde bulunan Metina Barınma Alanına hava harekâtı icra edildi. Bu harekat neticesinde; PKK'lı teröristler tarafından barınma alanı ve malzeme deposu olarak kullanılan ve Oro köyü 1250 metre güneydoğusunda yer alan mağara isabet alındı. Yaklaşık 30 PKK'lı terörist öldürüldü, 25'i ise ağır yaralandı. Yaralanan teröristler 4 pick-up ile başka bir bölgeye taşındı. Ayrıcı malzemeliklerinde bulunan çok yüklü miktardaki mühimmatların patladığı ve bu patlamalara bağlı olarak bölgede malzemelik dışında açık alanda kullandıkları çok sayıda aracın da tahrip olduğu öğrenildi. PKK'lı teröristler son zamanlarda sözde üniformaları yerine sivil elbiseli ve silahlı olarak faaliyetlerini sürdürdükleri ileri sürüldü.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.