Ağrı kesici kremler, kas gevşetici kremler, uzman tavsiyesi

Kış aylarında herkesin ortak derdi eklem ağrıları. Ağrıları dindirmek için en çok kullanılan ilaç türleri, jel ve kremlerle ilglli değerlendirme haberin detayında,

14 Ocak 2016 Perşembe 20:09
Ağrı kesici kremler, kas gevşetici kremler, uzman tavsiyesi






Ağrı kesici kremler, kas gevşeten kremler, uzman tavsiyesi

 

İçinde yaşadığımız kış aylarında herkesin ortak derdi eklem ağrıları.Eklem ağrısı için ağrı kesici krem, Baş ağrısı için ağrı kesici krem, Kas Gevşetici kremler ve kullanım şekilleri haberin detayında..


Ağrı kesici hapların meydana getirdiği tahribata karşı, aynı etkiyi daha kısa sürede gösteren ağrı kesici kremler, son günlerde daha fazla kullanım alanı buluyor. İçerdiği kimyasal maddelerin başta karaciğer, kalp, böbrek gibi hayati derecede önemli organlara zarar verdiği ortaya çıkan hapların getirdiği riskler, uzmanları yeni arayışlara sevk etti. Ağrı kesici kremler özellikle jel uygulamasında geliştirilen yeni yöntemlerle haplala birlikte gelen riskleri ve yan etkilerin büyük bölümünü ortadan kaldırırken kullanım kolaylığı ve etkisini de artırıyor.

Eczanelerin dışında yaygın olarak satılan ağrı kesici kremler ve jellerin doktor kontrolü veya tavsiyesi dışında kullanımı risk taşısa da, gündelik hayatta sıkca karşılaşılan baş ağrıları, eklem ve kas ağrılarında iyi sonuçlar alındığı bilinen bir gerçek.

Piyasada sıkça satılan ağrı kesici kremler, kas gevşetici kremler kullanım alanları, faydaları ve riskleri haberin detayında.

ULTRAPROCT POMAT KULLANIMI

Doğrudan basur için etkili bir kremdir. Doktor tarifi dışında kullanım yöntemlerini asla denemeyiniz. Uygulama  süresince doktorunuzun tavsiyelerini, talimatlarını aklınızdan çıkarmayın.

İlacı dışkılama işlemi yaptıktan ve bu işlem sonrasında anüsü iyice temizledikten sonra uygulayınız. Anüsün çevresine ilacı hafifçe yedirerek sürünüz. İlacı meme halinde dışarı çıkmış  basur durumlarında, kalın bir halde meme üzerine sürdükten sonra çok dikkatli bir şekilde parmağınızla anüsün içine itiniz.


ULTRAPROCT KREMİNİN İÇERİĞİ


Ultraproct kremin içerisinde yer alan etken maddeleri Flukortolon kaproat, Flukortolon pivalat ve Sinkokain hidroklorür’dür. Flukortolon etken maddesi kılcal damarların genişlemesinin gerilemesine neden olmakla beraber bir hücre içi ödemleri üzerinde etkili bir kremdir. Bu krem, hemoroid (Basur), makat çatlağı ve rektumun iltihaplanması gibi durumlarda oldukça etkili bir tedavi sağlamaktadır.

ULTRAPROCT KREMİNİN YAN ETKİLERİ

Ultraproct etken maddelerine alerji belirtileri olan kurdeşen, vücudun belli bölgelerinde şişlik (dil, dudak, yüz, çene ve kulak arkaları) ve nefes almada güçlük gibi yan etkileri olabilir. Uzmanlar belirtilen hallerin dışında da kişinin sağlık durumu, vucut yapısına göre yan etkileri olabileceği konusunda uyarıyor. Yan etki belirtilerinde kullanımı yarıda kesim hekim desteği alınmasını öneriyor.

KAS GEVŞETİCİ KREMLER

Dayanılmaz kas ağrıları istelet sistemimize en büyük acı veren sorunların başında gelir. Sinir ve adelelerin birleşme noktalarındaki kasılmanın neden olduğu ağrılar, Bel ağrıları, boyun ağrıları, siyatik ağrıları, istem dışı kasılmalar, sırt ağrısı, boyun tutulması ve diğer romatizmal hastalıklarla zedelenme sonucu meydana gelen ağrılarda kas gevşetici kremler tercih ediliyor. Hemen belirtelim doktor tavsiyesi dışında kas gevşetici krem ya da ilaç kullanılması büyük risk taşımaktadır.
Kas Gevşetici kremlerin çoğunlukla etken maddesi Tiyokolşikosid olarak bilinir. Tiyokolşikosid etken maddeli kremler ağrı kesici ve iltihabi durumlar için de kullanılabiliyor.

KAS GEVŞETİCİ KREM NASIL KULLANILIR..

Doktor tarifi genelde birbirine çok yakındır. Yine de doktorunuzun tavsiye ettiği kullanım şeklini uygulamanızda büyük fayda var. Kas gevşetici kremi ağrıyan bölgeye ince bir tabaka halinde sürürek hafif masaj yaparak bir süre kremin iyice kayganlaşmasını ve deri altına işlemesini sağlıyoruz.
NOT: Doktorunuz Tiyokolşikosid içerikli kremi size nasıl recete ettiyse lütfen o şekilde uygulayınız..

KAS GEVŞETİCİ KREMLER HAKKINDA ÖNENLİ UYARILAR.

Tiyokolşikosid içerikli kremlerin tamamı Kas ve İskelet sistemindei ağrılar içindir. Farklı kas gevşeticileri bir arada kullanmayınız.


Tiyokolşikosid etken maddesi taşıyan krem kullandığınız süre içerisinde güneş koruyucular da dahil, losyon, parfüm, cilt el bakım kremleri kullanmayın.
Tiyokolşikosid etkenli krem kullanımı sırasında cildinizde tahriş meydana gelirse, kullanıma ara verip doktorunuzla mutlaka görüşün.

Kas gevşetici merhemi kullandıktan sonra en az 10 dakika kurumasını bekleyin. Krem sürülü bölgeye herhangi bir bandaj sarmayın, sıcak su torbası ve baya sıcak havlu gibi bir nesne koymayın.

Böbrek hastaları aman dikkat, eğer kan pıhtılaşma sorununuz ve böbrek rahatsızlığınız varsa doktorunuzu haberdar edin.

Kas Gevşetici krem, adı üstünde krem, merhem, ağız ve göz bölgesine temas ettirmeyin. Böyle bir temas anında bol su ile yıkamayı ihmal etmeyin.

Kas gevşetici kremleri hamile kadınların ve bebek emziren annelerin kullanımı öncesi doktorla görüşmelerinde fayda var. Bu tür kremler bebeğe zarar verebilir.

KAS VE ADALE AĞRILARINDA HANGİ KREMLER KULLANILMALI

Özellikle orta yaşlarda kadın erkek çok sık rastlanan kas ve adale ağrılarında krem ve jel uygulamaları oldukça etkili sonuç verebiliyor. Yoğun kas ağrılarının giderilmesinde antienflamatuar ve ağrı kesici kremler yaygın olarak kullanılan etkili ilaçlardır.
Ancak antienflamatuar konusunda uzmanlar bu yöntemin riski ve yan etkileri konusunda vatandaşları uyarıyor.
Antienflamatuar içeren hapların mide ve bağırsak kanamalarına neden olabileceğini belirten Dr. Eser Alptekin kan sulandırıcı ilaç kullananların antienflamatuar bileşkelerinden uzak durmasını tavsiye ediyor.

Antienflamatuar krem ve jeller kesinlikle 14 yaşından küçük çocuklara kullanılmamalıdır. İçerdiği sert kimyasallar ve ağır kokular ağrı kesmek yerine bazen dayanılmaz acılar verebilir. İbufen, Dolven gibi tanınmış markalarda bu konuda uyarılar bulunlasına rağmen doktorlar yanlışlıkla yaşı küçük çocuklara da önerebiliyor. Kulunç, adele ve mafsal ağrıları için sıkça tavsiye edilebiliyor.


HANGİ KİMYASAL İÇERİKLER BULUNUR..

Dietilamin salisilat içeren Algesal Pomat, ibuprofen içeren Artril Forte jel, diklofenak dietilamonyum içeren Voltaren Emulgel, etofenamat içeren Flexo jel ile Doline jel, naproksen içeren Mednap jel, benzidamin hidroklorür içeren Tantum jel, ağrı kesici ve iltihaplı durumlar üzerinde etkili steroid içermeyen antienflamatuar kremlerdir.

Etken maddesi metil salisilat ve mentol olan Ben-Gay B pomat, Kamfolin pomat, Sadrüt jel içeriklerinde bulunan metil saisilat ile etkili bir ağrı kesici kremlerdir, içeriklerindeki mentol ise antiseptik etki göstermektedir.

İçeriğinde etofenamat, benzil nikotinat ve benzil alkol olan Thermo-Rheumon, Thermo-Doline ve Thermoflex kremler ağrı kesici ve iltihap önleyici olmakla birlikte ciltte sıcaklığı arttırarak tedavi eden kremlerdir.


ÖNEMLİ NOT: Bu haber tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü ağrı kesici krem, jel ve kürün ilaç olduğunu unutmayın. Ağrı kesici krem, jel ve kürlerin hamile kadınlara, 6 yaşından küçük çocuklara zarar verebileceğini göz önünde tutalım. Etken maddelere karşı alerjisi olanların kullanımı sakıncalıdır, Asla tavsiye edilemez.  Her türlü ağrı kesicinin doktor tavsiyesiyle alınması gerektiğini aklımızdan çıkarmayalım. Haber içeriğinde yer alan bilgiler bu konuda yayın yapan sağlık siteleri ve uzmanların yorumlarından derlenmiştir, ticari bir amaç güdülmemiştir. Her hangi bir markanın ya da ilaç şirketinin ürününü tanıtmaya yönelik değildir!

Son Güncelleme: 03.04.2021 21:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
serpill 2018-09-15 10:57:29

38 yaşındayım inanilmaz agri cekiyom iltahapli romatizma var bana yardimci olun nerden alabilirim

Avatar
Emine pestil 2018-12-09 03:54:21

Facebooktan bana ulasabilisin bu kremler bende var
Ben FARMASİ danismaniyim yardimci olmak isterim

Misafir Avatar
EROL GÜMÜŞ 2019-01-13 00:13:19 @Emine pestil

Halı saha maç sonrası baldırımda ağrı oluştu ne yapılabilir

Beğenmedim! (0)
Avatar
Hasan45 gün once 2019-12-04 14:04:10

Boyun fitigi amaeliyati oldum en kas gevşetici ve kireclenme karşıtı jel krem hangisi veya hapi

Avatar
Nurettin DAĞ 2019-06-25 16:39:28

Refik Ali Sarı Bu Doktora Bakıl

Avatar
berat bey 2017-04-13 17:30:02

Belimde duzlesme var acaba napmaliyim

Avatar
Şehriban 2019-09-04 02:35:37

Bende 6 yaşımdan beri iltihaplı romatizma var eklemlerimde şişme ve aşırı ağrı oluyor ben doktor tavsiyesiyle dikloron jel kullanıyorum ağrımı hafifletiyor ve bide doktor bana jeli sürdükten sonra bandajla sarmamı istedi ısıyla daha etkili oluyormuş denedim daha iyi geldi şuan 28 yaşımdayım 10 yıl oldu aynı jeli kullanıyorum

Avatar
Şehriban 2019-09-04 02:35:55

Bende 6 yaşımdan beri iltihaplı romatizma var eklemlerimde şişme ve aşırı ağrı oluyor ben doktor tavsiyesiyle dikloron jel kullanıyorum ağrımı hafifletiyor ve bide doktor bana jeli sürdükten sonra bandajla sarmamı istedi ısıyla daha etkili oluyormuş denedim daha iyi geldi şuan 28 yaşımdayım 10 yıl oldu aynı jeli kullanıyorum

Avatar
Hasan45 gün once 2019-12-04 14:03:42

Boyun fitigi amaeliyati oldum en kas gevşetici ve kireclenme karşıtı jel krem hangisi veya hapi