Amerikan sınırlarında İran İHA'ları uçacak

Meksika hükümeti uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadalede İran'dan insansız hava aracı satın almaya hazırlanıyor. Anlaşma imzalanırsa ilk kez ABD sınırlarında İran yapımı insansız hava araçları uçmaya başlayacak

15 Aralık 2014 Pazartesi 14:21
Amerikan sınırlarında İran İHA'ları uçacak






Amerikan sınırlarında İran İHA'ları uçacak

Amerika’da yayınlanan National Interest dergesi, Meksika yönetimi uyuşturuca kartelleriyle mücadele için İran’dan İHA satın almak istediğini yazdı.
Amerikan dergisinin haberine göre İran Meclisi’nin Milli Güvenlik Komisyonu Başkanı Alaeddin Burucerdi’nin Meksika ziyareti sırasında İran yapımı İHA satışı gündeme geldiğini belirterek, ziyaretin en önemli getirisi, iki ülkenin ikili ilişkilerini geliştirme anlaşması imzalamalarından ibaret olduğunu belirtildi.

Dergi, Meksika’nın aksine İran İHA yapımında güçlü bir devlet olduğunu kaydetti.

Amerika’nın İHA Etüd Koleji de, İran İHA teknolojisinde en eski programlara sahip olan devletlerden biri olduğunu vurguladı.

National Interest, İran Hizbullah, Hamas, Suriye ve Sudan’dan sonra Venezüella ve Meksika’ya da İHA satışına başladığını kaydetti.

Son Güncelleme: 15.12.2014 14:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.