KWAZULU-NATAL EYALETİNDEN MERSİN’E İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Kwazulu-Natal Eyaleti Hükümet Direktörü Nve Ngidi, ticari ortakları arasına yakın gelecekte Türkiye’yi de eklemek istediklerini belirterek, “Lojistik, tarım ve turizm sektörlerinde mersin ile işbirliği yapabiliriz” dedi.

08 Kasım 2013 Cuma 00:00
KWAZULU-NATAL EYALETİNDEN MERSİN’E İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI






Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Kwazulu-Natal Eyaleti Hükümet Direktörü Nve Ngidi, ticari ortakları arasına yakın gelecekte Türkiye’yi de eklemek istediklerini belirterek, “Lojistik, tarım ve turizm sektörlerinde mersin ile işbirliği yapabiliriz” dedi.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Güney Afrika Büyükelçiliği Mersin Fahri Konsolosluğu işbirliğinde, “Güney Afrika Cumhuriyeti Ülke Tanıtım Toplantısı” düzenlendi. MTSO’da yapılan toplantıya, 3 gündür Mersin’de bulunan Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Vika Khumalo, Kwazulu-Natal Eyaleti Hükümet Direktörü Nve Ngidi, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Güney Afrika Cumhuriyeti Mersin Fahri Konsolosu Numan Olcar, Kwazulu-Natal Eyaleti temsilcileri ve işadamları katıldı.
Fahri Konsolos Olcar’ın kısa açış konuşmasının ardından kürsüye gelen MTSO Başkanı Aşut, Güney Afrika’dan böylesine geniş çaplı bir heyetin Mersin’e gelmesinin, hem Türkiye’ye hem de Mersin’e verilen önemin göstergesi olduğunu söyledi. Güney Afrika delegasyonunun böyle geniş çaplı olmasının verdiği mesajı aldıklarını kaydeden Aşut, “Bu önemli mesajın sorumluluğunu yerine getirmek için Mersin olarak her türlü işbirliğine hazırız. Mersin olarak Güney Afrika ile aramızda az da olsa bir ticaret hacmi var ama karşılıklı hiç yatırımımız yok. Bu, birbirine karşı bu kadar iyi niyet besleyen iki millet için kabul edilemez bir durumdur. Güney Afrika bizim için birçok sektörümüzü tamamlayan özelliklere ve zenginliğe sahiptir. Mersin olarak biz de Afrika’nın ihtiyaçlarını tamamlayacak bir kentiz” diye konuştu.
Konuklara, Mersin’i ve ekonomisi ana hatlarıyla anlatan Aşut, ilişkilerin karşılıklı dengeyi yakaladığında mükemmele ulaşacağına vurgu yaparak, “Amacımız, karşılıklı olarak birbirimizin eksikliklerini tamamlamak olmalıdır. Rakip değil, pazarlarda ortak olalım. İşte bu akılcı dayanışma her iki ülkenin ekonomisine katkı yapacaktır. Mersin iş dünyası olarak buna hazırız. Var olan ticaret hacmi rakamlarımız gerçek potansiyelimizi yansıtmıyor. Serbest ticaret anlaşması bizim açımızdan bir engel. Bunu aşmalıyız. Adil ve eşit bir temelde buluşmalıyız. Birbirimizi tanıdıkça, bu toplantılar arttıkça her iki ülkenin gerçek potansiyellerinin ortaya çıkacağına inanıyoruz. Bizde ‘gözden uzak olan gönülden de uzak olur’ diye bir söz vardır. Gözden uzak olmayalım, daha çok bir araya gelelim. Hep birlikte ülkelerimizi daha iyi yerlere taşıyalım” ifadelerini kullandı.
Kwazulu-Natal Eyaleti Hükümet Direktörü Ngidi ise sinevizyon eşliğinde geniş bir sunum yaparak eyaletine yatırım ve işbirliği olanaklarını anlattı. Kwazulu-Natal eyaletinin, çok ciddi bir fırsatlar zinciri oluşturduğunu ve çok sayıda yatırım fırsatı olduğunu dile getiren Ngidi, “Ticari ortaklarımız arasına yakın gelecekte Türkiye’yi de eklemek istiyoruz. Lojistik, tarım ve turizm sektörlerinde güçlüyüz ve daha da gelişmek istiyoruz. Mersin ile bu alanlarda işbirliği yapabiliriz. Çünkü Mersin de bu alanlarda öne çıkan bir kent. Kwazulu-Natal da yatırım için ideal bir kent” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.