MUŞ’TA ANNE VE BEBEK ÖLÜMLERİ ÖNLEME TOPLANTISI

MUŞ (İHA) – Muş Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından bebek ve anne ölümlerini önleme çalışmaları konulu eğitim toplantısı yapıldı.

19 Kasım 2013 Salı 00:00
MUŞ’TA ANNE VE BEBEK ÖLÜMLERİ ÖNLEME TOPLANTISI






MUŞ (İHA) – Muş Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından bebek ve anne ölümlerini önleme çalışmaları konulu eğitim toplantısı yapıldı.
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çocuk Ergen Sağlığı ve Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığı tarafından yürütülen bebek ve anne ölümlerini önleme çalışmaları kapsamında İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından aile hekimlerine yönelik eğitim verildi. Burada konuşan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu, “Anne ve bebek ölümleri analiz edildiğinde özellikle riskli gebelikler ve bunları izleyen doğumların çok dikkatli izlenmesi, hizmet organizasyonunun gözden geçirilmesi, anne adaylarına yönelik hizmetlerin ve bebek izlemlerinin il düzeyinde tüm sağlık ekiplerinin ortak çalışmalarıyla mümkün olacak. Bebek ve anne ölümlerini azaltmak, 1’inci ve 2’inci basamak sağlık kuruluşunun koordineli çalışmasını istiyoruz” diye konuştu.
Türkoğlu, bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren bebek ve anne ölüm hızları olduğunu ifade ederek, istatistikî verilere değindi. Türkoğlu, “Eğitimdeki amacımız bebek ölüm hızını ve anne ölüm hızını 2013 ve sonraki yıllarda düşürmektir. Müdürlüğümüz sağlık hizmetlerinin kalitesini ve niteliğini artırarak, halkın hizmet almasını hedeflemektedir. Bunun yanında Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün halktan beklentisi ise, halkın sağlık kuruluşlarından faydalanma isteği, gebelerimizden evde değil hastanede doğum yapmaları istemesi, bebeklerini aile sağlığı merkezlerine ve hastaneye kontrole getirmelerini istemesidir. Bu eğitimin amacı anneler bebeksiz, bebekler annesiz kalmasın istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Eğitime merkez, merkez köy, ilçe merkez ve köylerdeki aile hekimleri ve sağlık grup başkanları katıldı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.