AK PARTİ MİLLETVEKİLİ METİN KÜLÜNK ALMANYA'DA IRKÇILIK KARŞITI GÖSTERİYE KATILACAK

Hakan AYTAŞ- KÖLN / - Almanya'da, Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (Pegida) adlı İslam karşıtı grup 5 Ocak Pazartesi günü Köln'de Kögida adıyla bir yürüyüş ve miting gerçekleştirecek. Aynı gün, Pegida'nın...

03 Ocak 2015 Cumartesi 21:47
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ METİN KÜLÜNK ALMANYA'DA IRKÇILIK KARŞITI GÖSTERİYE KATILACAK






Hakan AYTAŞ- KÖLN / - Almanya'da, Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (Pegida) adlı İslam karşıtı grup 5 Ocak Pazartesi günü Köln'de Kögida adıyla bir yürüyüş ve miting gerçekleştirecek. Aynı gün, Pegida'nın uzantısı Kögida'yı protesto için karşı gösteriler düzenlenecek. Irkçılık karşıtı gösterilere AK Parti İstanbul Milletvekili ve AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Metin Külünk de katılacak. Metin Külünk, Almanya'da bir süredir gündemi meşgul eden İslam Karşıtı Pegida ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi. Milletvekili Külünk, Pegida karşıtı yürüyüşe Avrupa'da ırkçılığa karşı yükselen sağduyu dalgasının nasıl vücut bulduğunu, tüm STK'ların duruşlarının nasıl olduğunu görmek için katılacağım dedi. BU NEFRET SÖYLEMİ AVRUPA İÇİN RİSKTİR AK Parti İstanbul Milletvekili ve AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Metin Külünk, Bizim burada milyonlarca insanımız var, bunların birçoğu hâlâ Türkiye Cumhuriyeti pasaportu taşıyor. Onları böyle bir tehlike karşısında yalnız bırakmamak bizim vazifemiz. Avrupalı Türkler Avrupa'da daha çok siyaset yapmalı ve Avrupa siyaseti ile güçlü Network'ler oluşturmalı. Yani içlerine sıkışık bir hayattan çıkıp tüm partilerde siyaset yapan, tüm partiler nezdinde bu gelişmeler konusunda doğruları anlatacak, tüm bu olumsuz gelişmelere karşın Avrupa'nın sağduyusunun yanında duracak güçlü Network'ler oluşturulmalı. Sadece Avrupalı Türk STK'ları değil, tüm diasporalarla bir araya gelmeliler. Çünkü Pegida eylemlerinin önemli başlıklarından birisi de göçmen karşıtlığı. Yani, 'buradan defolun gidin' diyor. 'Defolun gidin' dedikleri insanlar kim 50 yıllık emeklerini, gözyaşlarını buraya vermiş, bu topraklarda vergi veren, bu topraklarda vatandaş olmuş, bu topraklarda çocukları doğmuş, mezarları burada olan insanlar. Bu nefret söylemi Avrupa için risktir. Özellikle Almanya'nın bu nefret söylemlerine karşı daha ciddi tedbirler alacağına inanıyorum. Bizim vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerinden biz endişe etmemeliyiz dedi, Metin Külünk konuşmasında, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Pegida konusundaki tavrından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. GÖSTERİLERİN YER VE SAATLERİ Köln'de 5 Ocak Pazartesi günü Pegida'nın uzantısı Kögida'yı protesto gösterisi saat 17.30'da başlayacak. Kögida karşıtı gruplar Deutz'daki Fuar Kulesi'nin altında toplanacaklar. İslam karşıtı Kögida yandaşları ise saat 18.30'da Deutz Semti'ndeki Otto Meydanı'nda bir araya gelecek. Grup daha sonra tarihi Köln Katedrali yanındaki Roncalli Meydanı'na kadar yürüyerek burada bir miting gerçekleştirecek. Ayrıca aynı gün aşırı sağcı Pegid NRW adlı oluşum Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti'ndeki herkesi bayrak aksiyonuna katılmaya çağırdı. Pegid NRW'nin çağrısında 5 Ocak günü evlere ve otomobillere Alman bayrağı asılması istendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.