Almanya’da İşsizlik Rekor Düzeyde Düştü

ALMANYA'nın Nürnberg kentinde bulunan Federal İş Ajansı (BA), işsiz sayısının son 3 yılın en düşük düzeyine inerken, neredeyse 1990 yılındaki oranlara ulaştığını açıkladı. Ajans, Kasım ayının son günlerine girilirken Almanya’da...

27 Kasım 2014 Perşembe 16:12
Almanya’da İşsizlik Rekor Düzeyde Düştü






ALMANYA'nın Nürnberg kentinde bulunan Federal İş Ajansı (BA), işsiz sayısının son 3 yılın en düşük düzeyine inerken, neredeyse 1990 yılındaki oranlara ulaştığını açıkladı.
Ajans, Kasım ayının son günlerine girilirken Almanya’da 2 milyon 717 bin kayıtlı işsiz olduğunu bildirdi. Bu rakamın Ekim ayına oranla 16 bin kişi daha az olduğuna dikkati çekilirken geçen yılın aynı dönemine oranla ise 89 bin daha az işsiz bulunduğu ifade edildi. Almanya’da işsizlik oranı yüzde 6.3 oranı ile değişmezken, ekonomideki durgunluğun iş pazarını etkilememesinin sevindirici olduğu açıklandı. BA Müdürü Frank-Jürgen Weise, "Kasım ayında alışılagelmiş düşüş bu yıl daha belirgin. Sezona bağlı olarak bu ay 14 bin daha az işsiz saptandı. Uzmanlar sadece 4 binlik düşüş bekliyorlardı" dedi.
Hükümet ve araştırma enstitüleri büyüme hızını aşağıya doğru çekmişlerdi. Alman Ekonomi Araştırmaları Enstitüsü (DIW) büyümenin geçen üç aya oranla sadece yüzde 0.1 oranında artış göstereceğini ve ekonomide durgunluk tehlikesinin atlatıldığını açıkladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.