Almanya’da2004 Yılına Kadar Kredi İşlem Masrafları İstenebilecek

Ahmet YILDIRIM/DORTMUND, ()-  Almanya’da Federal Yüksek Mahkeme, daha önce Federal Mahkeme tarafından alınan ve temyiz mahkemesi tarafından da onaylanan tüketici kredilerinden alınan işlem masraflarının iade süresini genişletti....

29 Ekim 2014 Çarşamba 11:33
Almanya’da2004 Yılına Kadar Kredi İşlem Masrafları İstenebilecek






Ahmet YILDIRIM/DORTMUND, ()-  Almanya’da Federal Yüksek Mahkeme, daha önce Federal Mahkeme tarafından alınan ve temyiz mahkemesi tarafından da onaylanan tüketici kredilerinden alınan işlem masraflarının iade süresini genişletti. Buna göre, daha önce alınan kararda, 2011 yılına kadar geçerli olan kredi işlem masraflarının istenebilmesine ilişkin süre 2004 yılına kadar genişletildi.
Yüksek Mahkeme, bankaların kredi faizini düşük gösterip, işlem parası yoluyla müşterilerden haksız kazanç elde etmesini ve bu işlem parasına da faiz uygulanmasını iade kararında gerekçe gösterdi.  Mahkeme, mayıs ayı içerisinde aldığı kararlarla, tüketici kredilerinden alınan işlem paralarının haksız olduğuna ve iadesine hükmetti. Kararla birlikte, televizyondan otomobile kadar tüm tüketici kredilerinde, faize ilaveten alınan işlem paralarının iadesi yolu açıldı. Ancak haksız yere ödenen masrafların geri alınabilmesi için, kredi alanların yıl sonuna kadar bankalara başvurmaları gerekiyor. Bankaların geri ödemeyi kabul etmemesi durumunda yeni yıla girmeden dava açılması da öneriliyor. Tüketiciyi Koruma Dernekleri’ne göre, bankalar 2005-2013 yılları arasında, işlem parası adı altında müşterilerinden yaklaşık 13 milyar Euro haksız kazanç elde etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.