Avusturya’daki Türk işçiler huzursuz

 İHSAN EKİCİ – VİYANA () - Aşağı Avusturya İşçi Odaları (Arbeiterkammer NÖ) Türk vatandaşlarına yönelik 13 yıldır sunduğu Türkçe İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku (Arbeits- und Sozialrecht) hizmetini sonlandırdı. Karara Türk...

25 Mart 2015 Çarşamba 11:13
Avusturya’daki Türk işçiler huzursuz






 İHSAN EKİCİ – VİYANA () - Aşağı Avusturya İşçi Odaları (Arbeiterkammer NÖ) Türk vatandaşlarına yönelik 13 yıldır sunduğu Türkçe İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku (Arbeits- und Sozialrecht) hizmetini sonlandırdı. Karara Türk işçi temsilcileri büyük tepki gösterdi.

Kararın alınmasında bu kurumun Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) başkanı Markus Wieser´in rolünün büyük olduğunu iddia eden Schäfler Austria fabrikasında işçi temsilcilerinden Erol Nokta ”Seçimlerden önce Türklere şirin görünen ve büyük oranda onların oyunu alan Başkan Wieser´in bu tutumunu anlamak çok zordur. Bu anlamsız karar sonucu eyalette yaşayan binlerce vatandaşımız mağdur durumdadır. AK NÖ yaptığı basın açıklamalarında bunu çaresizce yalanlamakta fakat başkanının kişisel hırsları nedeniyle bu gerçeği saklamakta oldukça da zorlanmaktadır“ şeklinde konuştu.

”Türkçe Hukuk Danışmanlığı fiilen kalkmıştır” diyen diğer işçi temsilcilerinden Murat Kurt, Cafer Akkan ve Ali Rıza Yılmaz İşçi Odası Başkanı Markus Wieser’i sorumlu tutarak ”AK NÖ İşçi Odası Türkçe hizmetlerin kaldırılmasını aslı astarı olmayan düzmece basın açıklamalarıyla telaşla örtbas etmeye çalışmakta, umutsuzca günü kurtarmaya çabalamaktadır. Sayın Başkan Markus Wieser´in politik kariyeri ve hırsları bizi zerre ilgilendirmez. Aşağı Avusturya İşçi Odaları işçilerin malıdır ve aidat ödeyen her millete hizmet vermelidir. Tepki vermezsek bugün NÖ yarın başka eyaletler bunu takip edecektir. Millete yazıktır, vatandaşa yazıktır, işçiye ve emekçiye yazıktır! Kimse Türk işçilerinin sabrını ölçmesin!“ açıklamasında bulundular.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.