Binlerce göçmen Makedonya’ya akın etti

Eyüp SALİH OHRİ, ()-Yunanistan’dan Sırbistan’a geçmek için Suriye’den akın eden binlerce göçmen Makedonya’ya giriş yaptı. Sınıra yakın Gevgeli kasabasında tam anlamıyla bir göçmen dramı yaşanıyor. Trene binmek...

18 Ağustos 2015 Salı 15:29
Binlerce göçmen Makedonya’ya akın etti






Eyüp SALİH OHRİ, ()-Yunanistan’dan Sırbistan’a geçmek için Suriye’den akın eden binlerce göçmen Makedonya’ya giriş yaptı.

Sınıra yakın Gevgeli kasabasında tam anlamıyla bir göçmen dramı yaşanıyor. Trene binmek için saatlerle bekleyen göçmenlerin kimleri açıkta uyuyor, kimleri de naylon çadırların içinde kendi sıralarını bekliyor. Özellikle yaşlıların ve çocukların da aralarında bulunduğu mülteciler, güneşin altında aç ve susuz, perişan halde trene binmeyi bekliyorlar. Daha iyi bir hayat umuduyla yola çıkan Suriyeliler gelen trenlere binmek için birbirlerini eziyor. Dünyayı bir insanlık dramının seyircisi haline getiren bu kalabalıktan trene binmeyi başarabilenler Sırbistan sınırına doğru hareket ediyor. Vagonlara binemeyenler ise başka bir treni beklemeye devam ediyor. Gün geçtikçe göçmen sayısının artmasından ve yığılma yaşanmasından endişe ediliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.