İngiltere Peşmergeleri Eğitiyor

İNGİLTERE Savunma Bakanlığı, 12 İngiliz askerden oluşan uzman bir ekibin Irak'ta IŞİD ile savaşan Peşmergeleri eğittiğini açıkladı. Savunma Bakanlığı sözcüsü, Yorkshire Alayı'ndan askeri birliğin,...

13 Ekim 2014 Pazartesi 01:11
İngiltere Peşmergeleri Eğitiyor






 İNGİLTERE Savunma Bakanlığı, 12 İngiliz askerden oluşan uzman bir ekibin Irak'ta IŞİD ile savaşan Peşmergeleri eğittiğini açıkladı.

Savunma Bakanlığı sözcüsü, Yorkshire Alayı'ndan askeri birliğin, Iraklı Kürtlere İngiltere'nin sağladığı ağır makineli silahları kullanmayı öğrettiklerini bildirdi. Askeri birliğin, Erbil'de bir hafta bulunacakları belirtildi. Sözcü, hükümetin daha önce IŞİD ile mücadelenin bir parçası olarak peşmergelere eğitim sağlanacağı niyetinin olduğunu açıkladığını ifade etti. İngiltere Savunma Bakanlığı, geçtiğimiz ay Peşmergelere 40 adet ağır makineli silah ile binlerce askeri mühimmat sağladığını açıklamıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.