Karnaval konvoyunda Charlie Hebdo'ya izin çıkmadı

Ahmet YILDIRIM - DORTMUND / - Almanya'da 5. Mevsim olarak adlandırılan karnaval kutlamalarının hazırlıkları sürerken, Köln Karnaval Komitesi Charlie Hebdo'ya yapılan saldırıyı kınamak ve dayanışma sergilemek isteyen Charlie Hebdo aracının,...

29 Ocak 2015 Perşembe 13:02
Karnaval konvoyunda Charlie Hebdo'ya izin çıkmadı






Ahmet YILDIRIM - DORTMUND / - Almanya'da 5. Mevsim olarak adlandırılan karnaval kutlamalarının hazırlıkları sürerken, Köln Karnaval Komitesi Charlie Hebdo'ya yapılan saldırıyı kınamak ve dayanışma sergilemek isteyen Charlie Hebdo aracının, karnaval kutlamalarının doruğa ulaştığı Rosenmontag-Pembe Pazartesi günü yapılacak karnaval konvoyunda yeralmasına izin vermedi. Karnavalın amacının herkesin endişe taşımadan eğlenmesi olduğunu belirten Köln Karnaval Komitesi, iptal gerekçesinde "Endişe oluşturan ve karnavalın naif olgusuna ters düşen bir aracı istemiyoruz" ifadelerine yer verdi. Alman basını, kendilerine vatandaşlar tarafından böyle bir araç konusunda endişeler aktarıldığını kaydeden komitenin iddialarının aksine, üst düzey polis yetkililerinin karnaval konvoyuna yönelik herhangi bir tehlikenin olmadığını belirttiklerini, hatta böyle bir araçta olma arzusunu komiteye ilettiklerini yazdı. Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Jürgen Roters, komite kararını açıklamadan önce, kendisinin Charlie Hebdo aracının karnaval konvoyunda yer almasından yana olduğunu belirtmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.