Kosova’nın tek Türkçe basılan dergisi Türkçem 15 yaşında

Enis TABAK/PRIZREN, ()- KOSOVA'da 1999 yılından bu yana zor koşullarda yayınını sürdüren ülkede Türkçe yayınlanan tek dergi olan Türkçem Çocuk,15’inci yılı ve 170’inci özel sayısı nedeniyle etkinlik düzenledi....

05 Şubat 2015 Perşembe 12:26
Kosova’nın tek Türkçe basılan dergisi Türkçem 15 yaşında






Enis TABAK/PRIZREN, ()- KOSOVA'da 1999 yılından bu yana zor koşullarda yayınını sürdüren ülkede Türkçe yayınlanan tek dergi olan Türkçem Çocuk,15’inci yılı ve 170’inci özel sayısı nedeniyle etkinlik düzenledi. Etkinliğe yoğun ilgi ve katılım oldu.
Prizren’deki Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik merhum yazar ve şairler için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından Türkçem dergisinin bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyetler slayt gösterisi eşliğinde sunuldu. 15 yıldan bu yana  Kosova’da Türk dilinin yaşatılmasında önemli rol oynayan Türkçem çocuk Dergisi, ayda 1r basımdan çıkıyor.
Türkiye'nin Kosova Büyükelçisi Songül Ozan, ülkedeki faal olan Türk kurumlarının bu tür dergilere sahip çıktığını vurguladı. Derginin çocuklarımıza Türkçe ve kültürünü öğrettiği gibi, sevdirdiğini anlatan Büyükelçi Songül Ozan, "Burada soydaşlarımızın yüzyıllardır Türkçe ve Türk kültürüne sahip çıkmasının en güzel sembollerinden bir tanesi, Türkçem’dir" dedi.
Ozan, derginin desteklenmesinin önemine vurgu yaparak, Türkiye kurumlarının da Türkçem dergisini ve Türkçe yayınları imkanlar doğrultusunda desteklemeye devam edeceğini bildirdi. Tanıtım Gecesi’ne katılan Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, bir derginin 15 yıldır ayakta kalmasının kolay olmadığına işaret ederek, Zeynel Beksaç’ı bu soylu çalışması nedeniyle kutladı.
Kosovalı Türkler için Türkçe ve örgütlenmenin hayati önemden olduğunu vurgulayan Yağcılar, Türkçe’nin yaşatılmasında Türkçem dergisinin önemli rol oynadığına dikkat çekerek, mutlaka desteklenmesi gerektiğini belirtti. Yaklaşık 2 saat süren gecede konuşmacılar Türkçem çocuk dergisi hakkında bilgi verdi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.