Norveç’in Türk Kadınlar Korosu Tam Puan Aldı

NORVEÇ’te Türk kadınları tarafından oluşturan Alaturka adlı koro, İstanbul’dan gelen 'Vokaliz' adlı grup ile Oslo Filarmoni Orkestrası'nın mekanı  Oslo Konser Binası’nda bir konser verdi. Türkiye’nin Oslo Büyükelçisi...

11 Kasım 2014 Salı 15:37
Norveç’in Türk Kadınlar Korosu Tam Puan Aldı






NORVEÇ’te Türk kadınları tarafından oluşturan Alaturka adlı koro, İstanbul’dan gelen 'Vokaliz' adlı grup ile Oslo Filarmoni Orkestrası'nın mekanı  Oslo Konser Binası’nda bir konser verdi.
Türkiye’nin Oslo Büyükelçisi Esat Şafak Göktürk ve eşi Gülden Göktürk’ün de izlediği üç bölümlük konserin birinci bölümünde Alaturka grubu, Aygün Acar Seferli’nin piyanosu eşliğinde Türk sanat müziğinden eserler sundu. İkinci bölümde ise Vokaliz grubu Alaturka'nın şarkılarına eşlik etti. Konserin üçüncü ve son bölümünde Vokaliz grubu çeşitli müziklerden Acapella şarkılar seslendirdi şef Aslı Özbilen Smith’in yönettiği Alaturka’nın konseri ayakta alkışlandı.
Norveç’te Türk Sanat Müziği söyleyen ilk ve tek kadın korosu olan ve koro toplulukları arasında egzotik bir konuma sahip olan Alaturka’nın elemanları "Birlikte şarkı söylemekten keyif almak yanı sıra değişik müzik geleneklerine dayanan müzik tarzını Norveç toplumuna tanıtmak ve farklı kültürler arasında bir köprü görevini yerine getirmekten mutlu oluyoruz" dedi.
Türkiye’nin Oslo Büyükelçisi, Şafak Göktürk organizasyonu çok beğendiğini ve Alaturka korosunun çalışmalarını takdirle karşıladığını söyledi. Koronun çalışmalarını desteklediğini belirten Büyükelçi Göktürk, dernek başkanı Emine Kale ve Alaturka çalışma gurubuna teşekkür etti. Büyükelçi Göktürk, Vokaliz grubuna bir çiçek sundu. Bugüne kadar değişik konserler veren ve 2014 Drammen Sacred Music Festival’ine katılan koro 23 kadından oluşuyor. Daha önce TRT Gençlik korosunda şarkı söyleyen, İstanbul çocuk korusunda şeflik yapan Aslı Özbilen ve Aygün Acar Seferli korunun şefliğini yapıyor.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.