Nürnberg UETD’den Kuzey Bavyera CHP Birliği'ne ziyaret

ALMANYA'da geçen hafta Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ’ı Nürnberg’de ağırlayan Avrupa Türk Demokratlar Toplumu Nürnberg derneği idare heyeti, (UETD) Merkezi Nürnberg’de bulunan Kuzey Bavyera CHP Birliği Bürosu'na...

15 Nisan 2015 Çarşamba 12:53
Nürnberg UETD’den Kuzey Bavyera CHP Birliği'ne ziyaret






ALMANYA'da geçen hafta Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ’ı Nürnberg’de ağırlayan Avrupa Türk Demokratlar Toplumu Nürnberg derneği idare heyeti, (UETD) Merkezi Nürnberg’de bulunan Kuzey Bavyera CHP Birliği Bürosu'na nezaket ziyaretinde bulundu. İki ayrı parti kuruluşu olan taraflar, Avrupa’daki seçimlere yoğun katılım için ortak çalışma yapacakların açıkladı. Taraflar uzak bölgeler için birlikte otobüsler kiralayacak ve ortak sorunlar için işbirliği yapacak.
Ziyarete UETD Başkanı Yılmaz Deliduman, 2'nci Başkan Orhan Orhan, Başkan Yardımcısı Ümit Kelepir, Sekreter Merve Matur, Kadın Kolları Başkanı Ebru Şahin ve yönetim kuruu üyesi Erkan Şahin geldi. Heyeti,  CHP Kuzey Bavyera Birliği Başkanı Yaşar Yuvanç, 2'nci Başkan Mehmet Musauncuoğlu, Halkla ilişkiler sorumlusu Ramazan Bekçioğlu, Sayman Okşan Atay, Gençlik Kolları sorumlusu Hüseyin Eren, üye Abdullah Oluk karşıladı.
UETD Başkanı Yılmaz Deliduman, ziyaret amaçlarının partiler üstü sorunları çözmek olduğunu, Nürnberg’de topluma hizmet verme gerekliliğini duyduklarını anlattı. Deliduman şöyle konuştu:
"Toplumlar aslında birbirinden farklı değil. Sadece siyaset farklı uçlarda gezdiği için insanlar birbirlerini kırabiliyor. Bu algıyı kırmak istiyoruz. Elimizden geldiğince topluma faydalı olacağız."
"ORTAK SORUNLAR İÇİN VARIZ"
CHP Kuzey Bavyera Birliği Başkanı Yaşar Yuvanç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Birlikte olursak, ortak sorunlarımızı aşacağımıza inanıyoruz. Karşılıklı diyaloglarla seçimlere yoğun katılım için birlikte hareket edebiliriz" diye konuştu.
Yaşar Yuvanç Almanya’da 1.6 milyon Türk seçmen olduğuna dikkat çekti ve seçimler zamanı uzak bölgeler için birlikte otobüs kaldırılabileceğini dile getirerek, "Toplum yararına olan her harekatta varız" dedi.
THY BİLETİ VE KONSOLOSLUK HARCLARI UCUZLASIN
İki heyetin görüşmesinde THY biletlerinin ucuzlatılması, konsolosluk harçlarının indirilmesi gibi konularda da birlikte çalışılması hakkında görüş birliğine varılırken, en yakın tarihde tekrar bir araya gelinmesi kararlaştırıldı.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.