Avivasa Emeklilik Ve Hayat, Halka Açılıyor

İSTANBUL, 3 Kasım () - Dünyanın en büyük sigorta kuruluşlarından Aviva ile Sabancı Holding’in eşit hissesine sahip olduğu bireysel emeklilik ve hayat sigortası şirketlerinden AvivaSA Emeklilik ve Hayat, halka arz ediliyor. Şirketten yapılan...

03 Kasım 2014 Pazartesi 16:32
Avivasa Emeklilik Ve Hayat, Halka Açılıyor






İSTANBUL, 3 Kasım () - Dünyanın en büyük sigorta kuruluşlarından Aviva ile Sabancı Holding’in eşit hissesine sahip olduğu bireysel emeklilik ve hayat sigortası şirketlerinden AvivaSA Emeklilik ve Hayat, halka arz ediliyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, fiyat aralığı 41 – 49 lira olarak belirlenen AvivaSA halka arzında, talep toplama tarihleri 5-6-7 Kasım olarak belirlendi. Halka arz kapsamında Sabancı Holding ve Aviva Europe, ortak satışı yolu ile AvivaSA’nın yüzde 17.10 hissesini halka açacak. Ek satış olması durumunda bu oran, yüzde 19.67’ye çıkarılabilecek.

Sabancı Holding Planlama, Raporlama ve Finansman Bölüm Başkanı Barış Oran, AvivaSA Emeklilik ve Hayat CEO’su Meral Eredenk Kurdaş ve Ak Yatırım Genel Müdürü Attila Penbeci, Sabancı Center’da düzenlenen basın toplantısında şirketin halka arz süreçleri hakkında bilgi verdi.
 
Ak Yatırım Genel Müdürü Attila Penbeci basın toplantısı açılış konuşmasında, "AvivaSA’nın halka arzında hisse fiyat aralığı 41 - 49 lira olarak belirlenmiş olup bu fiyat aralığında toplam şirket değeri 1.47 milyar lira ile 1.75 milyar liraya denk geliyor. Söz konusu şirket değeri aralığı ile AvivaSA, bu yılın en büyük halka arz edilen şirketi olacak" dedi.
 
Attila Penbeci, ayrıca, halka arzda yurtiçi plasman için kurulan konsorsiyumun konsorsiyum lideri Ak Yatırım dahil 37 kurumdan oluştuğunu; tahsisat gruplarının ise yurtiçi bireysel yatırımcılar için yüzde 10, yurtiçi kurumsal yatırımcılar için yüzde 20 ve yurtdışı kurumsal yatırımcılar için yüzde 70 olarak belirlendiğini söyledi.

Sabancı Holding Planlama, Raporlama ve Finansman Bölüm Başkanı Barış Oran toplantıda yaptığı konuşmada, "Bireysel emeklilik sektörünün lider şirketlerinden AvivaSA’nın halka arzıyla beraber, hem şirketin kendi değerinin şeffaflaşmasını hem de Sabancı Holding portföyünde yaratılan değeri ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. AvivaSA, kârlı büyümesini Sabancı markasının ve Aviva’nın sektör bilgisinin desteğiyle güçlü bir şekilde sürdürecektir. Halka arzla bu değeri, yatırımcılarla da paylaşıyoruz" dedi.
 
AvivaSA CEO’su Meral Eredenk Kurdaş da konuşmasında, "Ortaklarımız; dünyanın en büyük sigorta gruplarından Aviva ve Sabancı Holding’den aldığımız güç, ana faaliyet alanımız bireysel emeklilik ve hayat sigortalarında yakaladığımız büyüme performansımız ve başarılı çoklu dağıtım modelimiz ile sektörün önde gelen oyuncularından biriyiz" dedi ve ekledi:

"30 Haziran 2014 itibarıyla bireysel emeklilik sektöründe 6 milyar lirayı aşkın fon büyüklüğümüz ile 2’nci, işveren katkılı bireysel emeklilik ürünleri segmentinde lider konumdayız. Hayat sigortaları ise güçlü büyüme ve kârlılığın söz konusu olduğu önemli bir faaliyet alanımız. Başta Akbank olmak üzere Türkiye’nin önde gelen bankalarıyla kurduğumuz güçlü bankasürans ağımız, Türkiye’nin en büyüğü olan direkt satış ekibimiz; kurumsal projeler, acente ve telesatış olmak üzere alternatif dağıtım kanallarımızla sektörümüzde başarılı bir çoklu dağıtım modeli uyguluyoruz."
 
Haziran 2014 itibarıyla bireysel emeklilik sektörü büyüklüğünün hane halkı yatırımlarının yüzde 4’üne ulaştığını da belirten Kurdaş, "Bu rakam, dünyadaki gelişmiş ekonomilerle karşılaştırıldığında elbette çok düşük, ancak sektörün olumlu gelişimi paralelinde artış eğiliminin devam etmesini bekliyoruz. Türkiye pazarı, genç ve dinamik nüfus yapısı, düşük sigortalılık oranı ve güçlü mali yapısıyla önemli bir büyüme potansiyeli taşıyor. Bu durum elbette sektörün cazibesini artırıyor" diye konuştu.

Hayat sigortası ve ferdi kaza sigortasında önemli bir büyüme potansiyeli bulunduğuna da dikkat çeken Kurdaş, "2013 yılı sonunda 3.35 milyar liralık hacme ulaşan sektörün Türkiye Sigorta Birliği 2023 Vizyon Raporu’na göre 2023 yılında 16 milyar lirayı aşacağı öngörülüyor. Son derece ciddi bir potansiyeli bulunan sigorta sektörü yatırımcılar açısından önemli fırsatlar sunuyor" dedi.

(FOTOĞRAFLI)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.