Dünya Devlerinden Satın Alma Stratejileri

İSTANBUL, 28 Ekim () - Dünyanın önde gelen şirketlerinin temsilcileriyle ekonomist ve uzmanlar, satınalma stratejilerini İstanbul'da düzenlenen toplantıda tartıştılar. Satın alma stratejilerinin tartışıldığı toplantıya Shell, Erdemir,...

28 Ekim 2014 Salı 10:14
Dünya Devlerinden Satın Alma Stratejileri






İSTANBUL, 28 Ekim () - Dünyanın önde gelen şirketlerinin temsilcileriyle ekonomist ve uzmanlar, satınalma stratejilerini İstanbul'da düzenlenen toplantıda tartıştılar.

Satın alma stratejilerinin tartışıldığı toplantıya Shell, Erdemir, Erbakır, Kibar Holding, THY, Opet, Yaşar Holding, Hayat Kimya, Polimeks, STFA, AGT, Turkcell, Socar, NEF, Eczacıbaşı, Eren Holding, Vodofone, Anadolu Efes, Şişecam, Ford, Mercedes temsilcileri katıldı.

Toplatıda birer konuşma yapıp, soruları yanıtlayan Google Global Tedarik Zinciri Yöneticisi Tim Shiple, Harvard Üniversitesi Tedarik Zinciri Bölümü Öğretim Üyesi Zal Phiroz ve Uluslararası Satın Alma ve Pazarlık Danışmanı ve Eğitmeni Omid Ghamami, günümüz iş dünyasında "satın alma ve pazarlık stratejilerinin nasıl olması gerektiğini" katılımcılarla paylaştılar.

Ghamami, "Pazarlığa girişmeden önce planlamasını çok iyi yapmalısınız, sadece davranışsal pazarlıklar değil data-tabanlı pazarlıklara yoğunlaşmalı, bugünden başlayarak maliyetleri düşürmeye odaklı stratejik planlara yönelmeli" dedi.

Satın alma müdürlerinin şirket yönetim kurullarında yer almalarıı gerektiğini vurgulayan Ghamami, "Kârın tetikleyicisi olarak gelir artışına yoğunlaşmak yeterli değildir.Gizli maliyetleri bulup ortaya çıkartmak gerekir" uyarısında bulundu.

Google Tedarik Zinciri Kıdemli Yöneticisi Shiple da, "satın alma fiyatının çok ötesinde toplam sahip olma maliyetinin önemli olduğuna doikkat çekerek, "Minimum toplam sahip olma maliyetine ulaşmak için üretim maliyet analizini etkin kullanmak gerekir" dedi.

Harvard Üniversitesi Tedarik Zinciri Bölümü Öğretim Üyesi Zal Phiroz da, "Toplam maliyetleri düşürmek için tedarik zincirinde yer alan gizli maliyetleri ortadan kaldırmanın en temel ihtiyaç olduğunu belirterek, deneyimlerini Türkiye’nin üst düzey yöneticileri ile paylaştı.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.