"ENFLASYONU EKMEK, ET, KAHVE-ÇAY YÜKSEK TUTUYOR"

İSTANBUL, 6 Ocak () - Merkez Bankası, beklentilerin altında gelse de hedefi yüzde 63.4 aşan enflasyonu bu düzeylerde tutan ürünler arasında "ekmek, et, kahve-çay"ı da ekledi. Merkez Bankası'nın Aylık Fiyat Gelişmeleri raporunda,...

06 Ocak 2015 Salı 10:14






İSTANBUL, 6 Ocak () - Merkez Bankası, beklentilerin altında gelse de hedefi yüzde 63.4 aşan enflasyonu bu düzeylerde tutan ürünler arasında "ekmek, et, kahve-çay"ı da ekledi.

Merkez Bankası'nın Aylık Fiyat Gelişmeleri raporunda, "şlenmiş gıda enflasyon görünümündeki iyileşme ekmek ve tahıllara ek olarak et ve süt ürünlerinden kaynaklanırken kahve-çay ve konserve işlenmiş sebze fiyatlarında yüksek oranlı artışlar devam etmiştir. Aralık ayında işlenmiş gıda fiyatlarında gözlenen kısmi iyileşmeye rağmen ekmek, et ürünleri, kahve-çay başta olmak üzere alt gruplar genelinde yıllık enflasyon yüksek düzeylerde seyretmeye devam etmiştir" denildi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun dün açıkladığı verilere göre, tüketici fiyatları Aralık ayında yüzde 0.44 düştü ve 2014 yılının enflasyonu yüzde 8.17 olarak hesaplandı. Enflasyon 2013 yılında yüzde 7.40 düzeyindeydi. Merkez Bankası'nın bu yılki enflasyon hedefindeki sapma yüzde 63.4 gibi yüksek oranda gerçekleşti.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.