Ev dekorasyon modelleri

Ev dekorasyonunda klasik modeller güncelliğini korurken, çılgın fikirlerin ilham verdiği tasarımlar hayatın içine daha çok giriyor

12 Aralık 2013 Perşembe 01:28
Ev dekorasyon modelleri






2014 Ev dekorasyon modelleri


Ev dekorasyonu son yıllarda üretilen yüksek kaliteli konutlarla daha fazla önem kazandı. Ev dekorasyonu konusunda klasik modeller güncelliğini korurken, çılgın fikirlerin ilham verdiği tasarımlar gündelik hayatın içine daha fazla giriyor.

Ev dekorasyonu içinde son yıllarda Fransa, ABD, İtalya ve Türk tasarımcıların ilham verdiği modeller büyük ilgi görüyor. Evlerin büyüklüğüne göre usta tasarımcıların çizgilerini taşıyan modeller, klasik 3+1, 2+1 ya da 4+1 gibi ev tipleri yerine, yaşam alanlarını bir bütün olarak algılayan ürünlere yer veriyor. Evi oda oda yerine bir bütün kompleks hayat alanı olarak algılayan dekorasyon modelleri duvarlardan halıya, aydınlatmadan mobilyaya perdeden kapı kollarına, mutfaktan banyoya kadar her detayı en ince ayrıntısına kadar modelliyor.

ZARİF ÇİZGİLER, PASTEL RENKLER

2014 ev dekorasyonu modasında ince çizgiler, pastel ve azık renkler hakim. İtalyan ve Fransız modacıların çizgilerini taşıyan koltuklarda siyah, krem rengi ve Türk mavisi hakim. Aydınlatmada İtalyan tasarımcılar Ledlere yönelirken yerleri halı ve kilimsiz bırakan düşünce ön plana çıkıyor. Daha çok tek kişilik 75-85 m2 evler için çizilen tasarımlarda teknoloji sonuna kadar kullanılıyor. Yıllardır özel masaları üstünde yer alan televizyonlar artık duvarlara gömülürken evin her köşesinde dijital yaşamın izleri var. Küçük ekran televizyonlar ev içinde kablo anarşisini wriles ile yenmiş. Koridorlar ve ve köşeleri düşük ışık ayarı ile aydınlatan led lambalar adeta ortadan kaldırarak ev içinde bütünlük hissini uyandırmış. Küçük evlerde 2014 Fransız mobilyalarına pek yer verilmemiş. Nedeni oldukça basit. Büyük, gösterişli ve kullanışsız.

Konforlu, küçük ve daha fazla fonksiyna sahip Türk markaları bu tasarımda ön plana çıkıyor. Isıtma sistemleri pencere kenarlarından alınarak önü kapanması mümkün olmayan alanlara taşınarak enerji dostu mekanlar ortaya çıkarılmış. Yeni konut projelerine uygun olarak tasarlanan yeni ev dekorasyon modeli içinde iki kişilik aileler için yatak odası salon kadar önemli ve dikkat çekici büyüklük içinde tasarlanmış.

Bazalı yatak, ve tek büyük dolap 100 ekran TV ile küçük bir çalışma masası aynasıyla birlikte dikkat çekiyor. İtalyan çizgileri taşıyan duvara monte edilebilen ışıklı akvaryumlar ev içindeki canlılığa simge olarak katılıyor. Sarı-Beyaz renkli Canvas koltukların doldurduğu salonda rengarenk bir tablo ev içindeki sadeliğe önemli bir katkı sağlıyor. Parlak kapı kollarının yerini çelikleri alırken, banyo ve tuvaletlerde ışıltılı cam mozaikler ayrı bir güzellik katıyor.

EVİM DE BÜYÜK HAYALİM DE BÜYÜK DİYENLERE

110 m2 ve daha büyük evler için planlar ve yaklaşım tamamen değişiyor. Ev dekorasyon tasarımcıları büyük evler için kullandıkları malzemeleri daha canlı renklere taşırken duvarlar adeta çiçek açıyor. Dijital hayatın yine ağırlıklı olarak kendini hissettirdiği 2104 ev dekorasyon modasında akvaryumlar bu yıl oldukça revaçta. Burada dikkatimizi çeken bir başka detay renkler ve ışığın akvaryuma uyum sağlaması. Tasarımcıların esin kaynağı akvaryumun ışık kaynağı mı, yoksa ev için tasarladıkları renk mi, bu konuda karar vermekte zorlanıyoruz. Zira koltuk takımlarından dolaplara, ışık seçiminden yer kaplamalarına kadar renk kombinasyonu içinde benzer renk tonlamasına vurgu yapılmış. Ev eğer güneşin doğuşunu tam alıyorsan salonların pencere sistemi düşünülmemiş. Bunun yerine şehrin manzarası ve güneşin doğuşunu evin içiyle bütünleştirmek düşünülmüş. Isı yalıtım sistemine uygun camlarla enerji tasarrrufu bile sağlandığı söylense de, bu konuda elimizde bir veri yok.


Salon içi tıka basa moble ile doldurulmamış. Televizyon boyutu salonun genişliğiyle orantılı olarak seçilmiş. Dev ekran seven ev sahiplerine burada bir küçük sürpriz var. Televizyon yine  dovar içine gömülmüş. Komşu odada bir başka küçük ekran TV ile aynı boşluğu doldurmuş durumda.


Solanda kalın perdeler yerine krem rengi sık dokunmuş tül ile konu kapatılmış gibi görünüyor. 2104 ev dekorasyon modası içinde bu yıl tabiat ve hayvan temalı tasarımlar ağırlıkta demiştik. Bu konsepte uygun olarak üretilen duvar stikerları oldukça revaçta, üstelik fiyatları da cazip. Büyük evlerin elbette büyük seramik vazoları da olmalı. Ki çoğu Çin ve tayvan kaynaklı büyük vazolar odaların renk tonuna göre evin içinde yerini alıyor. Yine seramit ve cam mumluklar 2014 ev dekorasyon modası içinde kendine yer buluyor. Paşabahçe'nin ürettiği mumlukların canlı kırmızı renkte olanları bu aralar oldukça popüler.

Yalıtılmış ve işlenmiş cam avizeler koridorları, mutfakları ise altın sarısı metal ile kaplayan cam avizeler süslüyor. Genç odalarına tasarımcılar ayrı bir önem vermiş. Bilgisayar ve oyun sistemleri için ayrı bir bölüm düşünülmüş. 1995'li yıllarda Amerika'da oldukça çok satılan WSTech modeli andıran bilgisayar dolapları 'dağınık kalmasın, hepbsi bir arada olsun' diyenlerin tercihi diyebiliriz. Bu dolapların 700 liraya kadar fiyatı olduğunu unutmamak gerekiyor. Ev dekorasyonunda vazgeçilmez olarak bilinen biblolarda uzakdoğu esintileri var. Çin, Endonezya, Hindistan ve Tayvan'dan getirilen yüzlerce değişik türde biblolar içinde en çok hayvan figürleri ön plana çıkıyor.
Çocuk odasına ayrı bir önem veren ev dekorosyon tasarımcıları bebek odaları için beyaz renkleri ağırlıklı olarak kullanmış. Bebek çamaşır dolapları büyüdükçe çekmece renkleri beyaz tonundan aşağı veya yukarı doğru gökkuşağı rengini alırken, bebeğin cinsiyetine göre küçük dolaplarda bol miktar tabiat temalı resimler yer almış.

Son Güncelleme: 03.04.2021 22:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.