İsrail'den Ankara'ya doğalgaz için işbirliği teklifi

Türkiye karşıtı politikaları ile tanınan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Türkiye'ye enerji konusunda özellikle de doğalgaz konusunda işbirliği teklifinde bulundu

19 Kasım 2015 Perşembe 09:06
İsrail'den Ankara'ya doğalgaz için işbirliği teklifi






İsrail'den Ankara'ya doğalgaz için işbirliği teklifi

Akdeniz'deki doğalgaz kaynaklarını uluslararası piyasalara aktarmakta zorluk çeken İsrail, Türkiye'ye işbirliği teklifinde bulunuyor. Türkiye'nin özellikle Adana'ya kurduğu uluslararası doğalgaz dağıtım istasyonunu, doğalgaz satışı için önemli bir merkez olarak gören İsrail bu konuda Türkiye ile işbirliğine hazır olduğunun sinyalini verdi. Üstelik bu talep, Türkiye karşıtı görüşleri ile bilinen İsrail Başbakanı Netanyahu’dan geldi. Netanyahu Kudüs'te yaptığı konuşmada enerji işbirliği konusunda Türkiye ile ortak çıkar alanları bulunduğunu söyledi..

RUM KESİMİ DE TIKANDI


Kudüs’te düzenlenen bir panelde konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ile Türkiye’nin doğalgaz konusunda işbirliği yapabileceğini söyledi.
Türkiye ile ekonomik ilişkilerinin şaşılacak derecede güçlü olduğunu belirten Netanyahu, Suriye meselesine yönelik endişelerin Türkiye ile ortaklaştıkları nokta olabileceğine de dikkat çekti. Kıbrıs Rum kesimi ile kesişen doğalgaz kaynaklarının çıkarılması ve batı pazarlarına ulaştırılması konusunda İsrail'in girişimleri uzun süredir devam ediyor. Mısır, Kıbrıs Rum kesimi ve İsrail'in doğalgaz kaynaklarının işletilmesi konusunda ayrı ayrı imzaladığı mevcut anlaşmalar bölgede gerginliğe neden olmuştu. Türkiye'nin KKTC'nin Akdeniz'deki ekonomik çıkarlarını korumaya yönelik petrol ve doğalgaz arama girişimlerine İsrail'in muhalefet etmediği biliniyor. Rum kesiminin tartışmalı doğalgaz rezervlerini bir türlü işletmeye açamaması, Mısır'ın verdiği sınırlı destek İsrail'i yeni arayışlara itiyor..
Son Güncelleme: 19.11.2015 09:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.