IŞİD, Paris'ten önce Antalya için hazırlanmış

IŞİD'in Paris'te düzenlediği kanlı baskının bir benzerini Antalya'da organize etmeye çalıştığı ortaya çıktı. Gaziantep operasyonu sırasında bu konuda önemli ipuçlarına ulaşıldı...

19 Kasım 2015 Perşembe 09:26
IŞİD, Paris'ten önce Antalya için hazırlanmış






IŞİD, Paris'ten önce Antalya için hazırlanmış

Terör örgütü IŞİD'in Paris'teki saldırılarından hemen önce asıl hedefinin Antalya'yı kana bulamak olduğu ortaya çıktı. AKŞAM Gazetesi'nde bugün Özkan Tamirak imzasıyla yayınlanan haberde saldırı planlarıyla ilgili ilginç detaylar ortaya çıktı. Habere göre, dünya liderleri Antalya Belek'e gelmeden önce düzenlenmesi planlanan saldırıya katılacak olan teröristler Gaziantep'e geldi.

KATLİAM DEŞİFRE OLDU

IŞİD'İN Antalya katliamı, Gaziantep polisinin düzenlediği operasyonlar nedeniyle deşifre oldu. Örgüt üyelerinin ilk kez sıcak çatışmaya girdiği Gaziantep'de intihar bombacılarının da kendini patlattığı biliniyor.

ÖNCE BOMBA, SONRA BIÇAK

102 kişinin öldüğü Ankara saldırısından sonra Gaziantep’te hücre evine yapılan operasyonda katliam planları bulundu. Plana göre, G20 kapsamında gelecek olan heyetler Antalya’nın tarihi ve doğal güzelliklerini gezecek, ardından araçlarla safari turları yaparak dağları gezecekti. Bölgede önceden keşif yapan militanlar da  önce bomba yüklü araç patlatacak, ardından sağ kalanları da boğazlarını keserek öldürecekti.

BASKIN PLANI PARİS GİBİ

Ele geçirilen planda, IŞİD'in bir başka katliama hazırlandığı da belirlendi. Bu plann hedefi de, Antalya'daki ünlü bir gece kulübü olacaktı. Gece kulübünde önce bomba patlatılacak, saldırıda sağ kalanlar da tıpkı Paris'teki Bataclan konser salonunda olduğu gibi ateş açılarak katledilecekti.

IŞİD’E AĞIR DARBE VURULDU

Ankara Emniyeti İstihbarat ekiplerinin Gaziantep’teki hücreyi çökertmesi terör örgütünün planlarını bozdu. 19 Ekim'de yapılan operasyonda 2.5 ton amonyum nitrat, 10 intihar yeleği, 150 metre kortex patlayıcı, 60 kilo TNT, 15 kilo demir bilye, 3 bin 683 mermi, 10 paket kimyasal patlayıcı ve çok sayıda düzenekle silah ele geçirildi.

GECE KULÜBÜNE BOMBA

 Ele geçirilen plana göre, önceden bölgede dolaşarak keşif yapan IŞİD burada bomba yüklü bir araç patlatacak, sonrasında sağ kalanları boğazını keserek öldürecekti. IŞİD terör örgütünün ikinci hain planı da bir gece kulübüne yönelik olacaktı. Antalya’nın ünlü bir gece kulübünde önce bomba patlatılacak, saldırıda sağ kalanlar da tıpkı Paris'teki Bataclan'da olduğu gibi ateş açılarak katledilecekti.
Son Güncelleme: 19.11.2015 09:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.