Koç Holding otomotivde dışa açılıyor

Koç Holding hedef büyüterek beyaz eşyadan sonra otomotivde de yatırımlarını yurt dışına çevirdi.

02 Mart 2016 Çarşamba 08:29
Koç Holding otomotivde dışa açılıyor






 

Koç Holding otomotivde dışa açılıyor

Koç Holding hedef büyüterek beyaz eşyadan sonra otomotivde de yatırımlarını yurt dışına çevirdi.

Koç Holding, otomotivdeki ortakları Ford ve Fiat'la yurtdışında da üretime hazırlanıyor. Fikri mülkiyet hakkı Tofaş'a ait olan Egea ailesinin dünya tanıtımı için Cenevre'ye gelen Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, globalleşme sinyali verdi. Kapasitesinin sınırlarına gelen Tofaş'ın, 'Türkiye'ye hapsolup kalmayacağını" belirten Koç, şunları söyledi: "Söz konusu projeler sadece Türkiye projeleri olarak kalmayacak. Türkiye'de hapsedilmeyeceğiz.

Ford'un Land Rover ve Jaguar'ı satılığa çıkardığında ilk kendilerine teklif ettiğini söyleyen Rahmi Koç, "Biz sadece Land Rover'ı amak istedik. Jaguar'ın 3.5 milyar dolar borcu vardı. Ford 'İkisi aynı fabrikada üretiliyor, ikisini birlikte almalısınız' dedi. Tata Grubu satın aldı. Tata şanslıydı, çünkü alır almaz dünyada lüks araçlara olan talep arttı. Borcu ödeyip, hemen para kazanmaya başladılar. Bizden cesur çıktılar" dedi.

 Biliyorsunuz Ford ve Fiat gibi iki büyük ortağımız var. Onlarla beraber yurtdışına açılacağız. Ama bunun zamanı var. Ne tip bir açılım olacağını zamanla göreceğiz." 

Son Güncelleme: 02.03.2016 08:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.