Türk Akımı için Rusya'ya Ankara'dan sürpriz teklif

Türkiye - Rusya arasında müzakeresi yürütülen Türk Akımı enerji koridorunda Ankara'nın teklifi pazarlıklarda yeni bir boyut kazandırdı

21 Ağustos 2015 Cuma 21:57
Türk Akımı için Rusya'ya Ankara'dan sürpriz teklif






Türk Akımı için Rusya'ya Ankara'dan sürpriz teklif

Uluslararası enerji yollarında büyük önem taşıyan Türk Akımı projesi için Ankara, Rusya'ya sürpriz bir teklifte bulundu. Halen pazarlıkları süren proje için Türkiye'nin önerisi Moskova'da devam eden müzareke sürecinde masada yerini aldı. Türk Akımı olarak adlandırılan stratejik doğalgaz hattının inşası ve güzergahına ilişkin Moskova'nın hazırladığı ve içeriğini sır gibi sakladığı taslak çalışmaya, Ankara kendi taslak önerisiyle yanıt verdi.

Enerji Bakanlığı tarafından oluşturulan öneride, Türk Akımı Projesi'nin Karadeniz altından geçecek olan boru hattı bölümünün Rusya, Trakya'dan Yunanistan'a kadar olan boru hattı bölümünün ise Türkiye tarafından yapılması teklif edildi. Ankara'nın önerisinde, Türkiye-Yunanistan Sınırı'nda kurulacak "Doğalgaz Dağıtım ve Depolama" tesisinin yapımının ise Türkiye'nin aktif desteğiyle ortaklaşa gerçekleştirilmesi belirtildi.  Diplomasi Muhabirleri Derneği üyeleri ile bir araya gelen Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Türk Akımı" projesine ilişkin gelişmeleri şöyle değerlendirdi: "Rusya ile yürütülen müzakere sürecinde, kolayca anlaşabileceğimiz konular olduğu gibi, üzerinde konuşulması gereken noktalar da var. Her ülke kendi çıkarını tabii ki koruyup kollayacaktır. Türkiye, Türk Akımı'nı geciktiren taraf olmayacak."
Son Güncelleme: 21.08.2015 22:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.