Ünlü Arap markası Raykal, Türkiye'yi yatırım üssü ilan etti

Raykal, Türkiye'yi yatırım ve üretim üssü ilan ederken, küresel rekabette Türk şirketi olarak öne çıkmaya çalışıyor. 

15 Mayıs 2018 Salı 08:12
Ünlü Arap markası Raykal, Türkiye'yi yatırım üssü ilan etti






Ünlü Arap markası Raykal, Türkiye'yi yatırım üssü ilan etti


Türkiye'nin Avrupa ve Ortadoğu'daki rekabetçi üretim modeli, Arap işadamlarına ilham kaynağı verirken, yatırımların rotasını da değiştirdi. United Brother şirketinin en önemli markalarından Raykal, Türkiye'yi yatırım ve üretim üssü ilan ederken, küresel rekabette Türk şirketi olarak öne çıkmaya çalışıyor. 

Yatırımın ilk bölümü için 4 milyon dolarlık bütçe ile önce İstanbul pazarını gözüne kestiren Raykal'ın hedefi 2020 yılına kadar bin kişiye istihdam, 15 milyon dolarlık üretim yatırımı. 

Raykal markasının kurucusu ve United Brother'in yönetim kurulu Başkanı Fadi Khaled Mahmoud Abudayah, Türkiye'deki yatırım imkanlarının kendilerine yeni ufuklar açtığını belirterek "Üretim stratejimizi, pazarlama yöntemlerimizi değiştiriyoruz. Üretim ve pazarlama konusunda Türkiye'nin sunduğu imkanları kullanacağız. Yeni dönemde dünyanın en iyi markalarından biri olarak küresel güçlerle rekabet edecek hale geleceğiz" dedi. 

Abudayah, Türkiye'nin yenilikçi şirketlere cazip imkanlar ve yetişmiş iş gücü gibi farklı destekler sunduğunu belirterek şunları söyledi: "Kadın modası konusunda İstanbul, dünyanın en güzel tasarımlarıyla göz kamaştırıyor. Profesyonel kadromuz özellikle kadın ve modası konusunda iddialı projeler hazırlıyor. Avrupa, Ortadoğu ülkeleri ve Rusya pazarı bizim için çok değerli. Raykal, canlı renkleriyle hayatı her mevsimde kucaklayan, zengin kreasyonlarıyla İstanbul'lu kadınların da gönlünü fethedecek. Öncelikli yatırımımız moda ve tekstil sektörü olacak. İstanbul'da perakende satış zincirleri kurmak, bu zinciri uluslararası pazarlara taşımak gibi stratejik hedeflerimiz var. Türkiye bize güven verirken, İstanbul ilham veriyor. Türkiye'ye ilk yatırım kararını 2017 yılında aldık. İstanbul'da uzun süredir pazar araştırması ve üretim imkanlarını inceledik. 2018 Raykal Markası'nın önce İstanbul'da sonra Ortadoğu ve Avrupa pazarlarında kendisini göstermeye başladığı yıl olacak."

KADIN MODASINA YÖN VERECEĞİZ

Türkiye'de dünyanın tanınmış modacılarıyla çalışacaklarını söyleyen United Brother'in yönetim kurulu Başkanı Fadi Khaled Mahmoud Abudayah, "Tasarımlarımızla kadın modasına yön vereceğiz. Sadece elbiseler kıyafetler değil, şık aksesuarlar göz alıcı modellerimiz bizi öne çıkaracak. Raykal kadınların ve genç kızların rüyalarını süsleyecek, göz kamaştırıcı ürünlerle sektörde varlığını her zaman hissettirecek" dedi.

İSTANBUL'DA PALAZLANACAK, TÜM DÜNYADA BÜYÜYECEK

Sektörde çekirdek yatırım için 4 milyon dolarlık bütçe ile İstanbul'da yatırım hedefleyen Raykal, 2020 yılına kadar en az 15 milyon dolarlık yatırımla kendi üretim hattını kurmayı planlıyor. Raykal'ın üretim ve satış zincirleri içinde öncelikli hedef ihracat potansiyeli yüksek Avrupa pazarı ve Arap ülkeleri olacak.

Anahtar Kelimeler:
Raykal
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.