Vialand; Türkiye eğlence sektöründe öncü olabilir

VIALAND Genel Müdürü Tolga Alişoğlu, Uluslararası Gezi ve Eğlence Parkları Birliği (IAAPA)’nin davetlisi olarak, 23 Eylül 2014 tarihinde Amsterdam’daki IAAPA Euro Amusement Show kapsamında gerçekleştirilen Avrupa Konferansı’nın “Ceo Talks” bölümünde konuşmacı oldu.

25 Eylül 2014 Perşembe 13:04
Vialand; Türkiye eğlence sektöründe öncü olabilir






Vialand; Türkiye eğlence sektöründe öncü olabilir

Türkiye’nin dünya standartlarındaki ilk ve tek tema parkı VIALAND, açılışının ardından çok kısa zaman geçmesine rağmen ziyaretçilerinin yanı sıra, uluslararası arenada da dikkat çekiyor. VIALAND Genel Müdürü Tolga Alişoğlu, Uluslararası Gezi ve Eğlence Parkları Birliği (IAAPA)’nin davetlisi olarak, 23 Eylül 2014 tarihinde Amsterdam’daki IAAPA Euro Amusement Show kapsamında gerçekleştirilen Avrupa Konferansı’nın “Ceo Talks” bölümünde konuşmacı oldu.

VIALAND’e 2 ödül birden

IAAPA Euro Amusement Show’un uluslararası katılımcılarından yoğun ilgi gören VIALAND, organizasyonun sonunda The Kirmes & Park Revue Dergisi tarafından gerçekleştirilen ve Avrupa’da üstün performans gösteren tema parkların belirlendiği “Avrupa’nın Yıldızları – 2014 Ödül Töreni”nde ise Nefeskesen ve 360 üniteleri ile 2 ödülün birden sahibi oldu. Organizasyonda Türkiye’yi temsil eden VIALAND adına ödülleri, VIALAND Tema Park Operasyon Direktörü Cem Tuna aldı.

Temalı park konsepti, Türkiye’de de gelişiyor


En prestijli birlikler arasında yer alan IAAPA’nın organizasyonunda, dünya çapındaki tema parkların yöneticileri ile birlikte konuk konuşmacı olarak yer alan Tolga Alişoğlu, birçok ülkeden gelen tema park yönetici ve yatırımcılarına, IAAPA üyesi en genç tema park olan VIALAND’i, Türkiye’deki eğlence sektörünün gelişimi ve Türkiye’yi tanıtma fırsatı buldu. Türkiye’de uzun yıllar lunapark kültürünün bulunduğunu aktaran VIALAND Genel Müdürü Tolga Alişoğlu, “Ceo Talks”taki konuşmasında şu bilgileri verdi:

“Türk tüketicisinin VIALAND’e verdiği olumlu tepki, zamanla bu eğlence kültürünün gelişmesine, tüketicinin daha hızlı, daha fazla adrenalin alacağı ve farklı atraksiyonları deneme talebine karşılık, yeni yatırımların oluşmasına da ortam yaratacaktır. 10 yıllık dönemde pazarın rekabetle birlikte genişlemesi ve büyümesi bekleniyor. Bu büyüme yıllık ziyaretçi sayılarına ve gelirlere yansıyarak yeni yatırımları besleyecek ve kaliteli işletmeleri ayakta tutacaktır. Bu dinamik gelişmeler pazarın yönünü belirleyecek, büyük uluslararası oyuncuları da Türkiye pazarına çekecektir.”

“VIALAND’in dünya çapında başka benzeri yok”

Bünyesinde bulundurduğu AVM ve Tema Park bütünleşik konseptiyle dünyada bir ilki gerçekleştiren, Türkiye'nin entegre perakende dünyası VIALAND’in, Gürsoy Grup ve Via Properties ortaklığında yaklaşık 650 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirildiğini söyleyen 100 futbol sahası büyüklüğünde bir alan üzerine kurulu bulunan VIALAND’in, içerisinde; Tema Park, gösteri merkezi, adventure park, AVM ve otelin bulunduğu bütünleşik konsepti ile dünya çapında bir başka benzeri olmadığını belirten Tolga Alişoğlu, “VIALAND, ‘360 derece entegre perakendecilik’ anlayışı ile de kendi sektöründe bir ilke imza atmıştır” dedi. Alişoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“VIALAND olarak sadece Türkiye'nin değil, Ortadoğu'dan Rusya ve Balkanlar'a uzanan bölgenin eğlencesine talibiz. Tema park turizminin 9 ay sürdüğü Türkiye’yi merkez aldığımızda, 2 - 2,5 saatlik uçuş mesafesindeki 2 milyar kişinin yaşadığı coğrafyaya hitap ettiğimiz görülüyor. İstanbul'a gelen her iki turistten birini VIALAND’e çekmeyi amaçlıyoruz. Orta vadedeki
hedeflerimizden biri de İstanbul'a gelen turist sayısını yüzde 15 oranında artırmak. 2014 yılında 4.5 milyonu turist olmak üzere toplam 30 milyon ziyaretçi bekliyoruz.”

Eğlence parklarının büyüklüğü 1.5 milyar lira


Türkiye'deki eğlence parklarının oluşturduğu ekonomik büyüklüğün yıllık 1,5 milyar lira civarında olduğunun tahmin edildiğini
söyleyen Tolga Alişoğlu, VIALAND olarak Türkiye’nin eğlence anlayışını değiştirmeyi, Avrupa’nın en çok tercih edilen ilk 3 tema parkından biri olmayı hedeflediklerini aktardı. Alişoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
“Temalı parkların, turist çekmek için ciddi bir enstrüman olduğu düşünüldüğünde, temalı park turizminin, popüler bir destinasyon olan Türkiye’de de gelişmesinin önemi bir kez daha kendini göstermektedir. Buna destek vererek büyümek için VIALAND olarak yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Avrupa’nın en genç temalı parkı olan VIALAND, 2014 sezonuna oldukça ses getiren 2 yeni ünitesiyle merhaba dedi. Bunlardan biri, dünyanın en fazla adrenalin yaratan 4. roller coaster’ı Nefeskesen, diğeri de Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethedişini, robot heykellerle birlikte anlatan Fatih’in Rüyası ünitesidir.”

Konuşmasında, “tema park kurmanın bir ruhu olduğunun, bu işin oraya bir roller coaster ve dört boyutlu sinema koymakla olmadığının bilincindeyiz,” diyen Alişoğlu, bu nedenle kendi bünyelerinde; bir masal dünyası olan VIALAND’ın hikaye kitaplarını yazan, hediyelik eşyalarını tasarlayan, bu ruhu dışarıya yansıtan bir kreatif ekipleri olduğunu da aktardı.

Özel gün ve bayramlara yönelik çeşitli etkinlik ve kampanyalarla da tema parkı konsepte uygun daha renkli hale getirdiklerini
söyleyen Tolga Alişoğlu, geçtiğimiz Ramazan Ayı’nda VIALAND’i tam 3 milyon kişinin ziyaret ettiğini ve 3 günlük Ramazan Bayramı’nda ise bu sayının 500 bin’i bulmasıyla kendi rekorlarını kırdıklarını aktardı.

VIALAND doğal bir film platosu


VIALAND’in renkli ve yaşayan bir dekor olması nedeniyle sadece tema park olarak kalmayıp, bir film stüdyosu olarak da en çok ilgi çeken mekanların başında yer aldığını belirten Tolga Alişoğlu, birçok film, dizi ve reklam filmlerinin çekildiği VIALAND’de, son olarak dünya çapında ilgiyle izlenen Ninja Warrior’un Türkiye’deki bölümlerinin çekimlerinin de gerçekleştirildiğini söyledi.
Son Güncelleme: 25.09.2014 13:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.