Yatırım fonlarına toplu erişim platformu yarın açılıyor

İSTANBUL, 8 Ocak () - Sermaye piyasasında faaliyette olan tüm yatırım fonlarına erişim olanağı sağlayan Türkiye Elektronik Fon Dağıtım Platformu'nda (TEFAS) işlemler yarın başlıyor. Sermaye Piyasası Kurumu'ndan (SPK) yapılan açıklamada,...

08 Ocak 2015 Perşembe 15:04
Yatırım fonlarına toplu erişim platformu yarın açılıyor






İSTANBUL, 8 Ocak () - Sermaye piyasasında faaliyette olan tüm yatırım fonlarına erişim olanağı sağlayan Türkiye Elektronik Fon Dağıtım Platformu'nda (TEFAS) işlemler yarın başlıyor.

Sermaye Piyasası Kurumu'ndan (SPK) yapılan açıklamada, "yatırımcıların istedikleri fona erişimini kolaylaştıran bir fon süpermarketi" olarak tanımlanan TEFAS'ın Takas ve Saklama Bankası tarafından işletileceği belirtildi.

Açıklamada, "TEFAS'ın faaliyete geçmesi ve yatırımcılarımız tarafından kullanılması ile birlikte önümüzdeki dönemde fon portföy yönetiminde rekabetin ve dolayısıyla fon performanslarının artması beklenmektedir" denildi.

Açıklamaya göre, TEFAS üzerinden yapılan fon alım satım işlemleri üzerinden, yatırım kuruluşları, portföy yönetim şirketlerinden oluşan fon dağıtım kuruluşları, yatırımcılardan ayrıca bir ücret ya da komisyon almayacak.

Yatırımcıların dağıtım kuruluşlarının doğrudan şubeleri kanalıyla ya da bu kuruluşların internet şubeleri üzerinden TEFAS'a erişebilecekleri de belirtilen açıklamada, "TEFAS, yatırımcılara tercihlerine uygun yatırım fonlarını alıp satabilme ve fonlar arasında karşılaştırma yapma imkanı sunacaktır" denildi ve şu bilgilere yer verildi:

"TEFAS’ı kullanabilmek için yukarıda belirtilen yatırımcıların yatırım kuruluşları veya portföy yönetim şirketlerinden herhangi birine başvurmaları yeterlidir. Hali hazırda yatırım hesabı olan yatırımcılar ilave bir prosedüre tabi olmaksızın Platform üzerinden yatırım fonu alıp satabileceklerdir... TEFAS ile birlikte eş zamanlı olarak fonların performanslarının analiz edilebileceği ve yatırım kararlarının performansa göre alınabilmesini mümkün kılacak Fon Bilgilendirme Platformu da hizmete açılacaktır."

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.