Zaytung haberi değildir: Suyla çalışan arama gerçek oldu

Yıllardır Türk motor ustalarının çenesini yoran 'Suyla çalışan otomobil' nihayet gerçek oldu. Suyla çalışan otomobil saatte 350 km üstüne çıkabilecek..

03 Eylül 2014 Çarşamba 16:40
Zaytung haberi değildir: Suyla çalışan arama gerçek oldu






Zaytung haberi değildir: Suyla çalışan otomobil, gerçek oldu


Yıllardır Türk motor ustalarının çenesini yoran 'Suyla çalışan otomobil' nihayet gerçek oldu. Üstelik dünyanın en küçük ülkelerinden biri olan Lihtenştaynlı bir otomotiv şirketi tuzlu suyla çalışan otomobilin çalışan versiyonunu yakında AB ülkelerinde piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Lihtenştayn merkezli otomobil üreticisi NanoFlowcell AG, tuzlu su ile çalışan, çevre dostu bir spor otomobil ürettiğini açıkladı.

Quant e-Sportlimousine adı verien 5.25 metre uzunluğunda ve 2.2 metre genişliğindeki 4 koltuklu otomobilin saatte 350 kilometre hıza ulaşabildiği açıklandı.

920 beygir gücündeki otomobilin 2014 Cenevre fuarında tanıtıldıktan sonra Avrupa Birliği’nden trafiğe çıkabileceğine dair onay aldığı da belirtildi. Uzmanlar otomobilin motorunun hidrojenle çalışan yakıt pillerine benzediğini ancak enerjiyi depolamak için kullanılan sıvının tuzlu su olduğunu söyledi. 200 litre su depolama kapasitesi olan otomobilin, bir depo su le yaklaşık 600 km yol alabildiği açıklandı. NanoFlowcell AG yetkilileri ne zaman piyasaya çıkacağı belli olmayan otomobilin fiyatının da henüz belirlenmediğini ancka “Kristal Göl Mavisi” rengindeki aracın fiyatının 1.7 milyon doları geçeceğinin tahmin edildiğini söyledi.
Son Güncelleme: 03.09.2014 16:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali abi 2014-09-03 19:41:09

sivasta bir efsane vardi yutup efsanesi noldu gocum gördün mü öyle dandik sibop oyunlarıyla değil böyle yatırımlarla yapılıyormuş bak gör