Afyon'da okullar tatil, yollar kapalı

AFYONKARAHİSAR’da akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle şehirlerarası yollar ulaşıma kapanırken, eğitim öğretime 1 gün ara verildi.

13 Ocak 2015 Salı 00:53
Afyon'da okullar tatil, yollar kapalı






Afyon'da okullar tatil, yollar kapalı

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, () – AFYONKARAHİSAR’da akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle şehirlerarası yollar ulaşıma kapanırken, eğitim öğretime 1 gün ara verildi.

Afyonkarahisar’da akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı kısa sürede etkili oldu. Kar kalınlığı kent merkezinde 2 saat içinde yaklaşık 20 santimetreye ulaştı. Gece boyunca sürmesi beklenen kar yağışı nedeniyle Afyonkarahisar Valiliği, 13 Ocak Salı günü Afyonkarahisar merkez ile merkeze bağlı köy ve beldelerde okulların 1 gün tatil edildiğini açıkladı. İlçe merkezlerindeki eğitime ara verilip verilmeyeceğiyle ilgili kararın ise kaymakamlıklarca verileceğini belirtildi.

Diğer yandan, kar yağışı şehirlerarası karayollarında da etkili oluyor. Afyonkarahisar Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden otobüslerin çıkışına izin verilmezken, yoldaki otobüs ve otomobillerin dinlenme tesislerine yönlendirildiği, ağır tonajlı araçların ise uygun yerlerde bekletildiği belirtildi.

Afyonkarahisar- Ankara karayolu İscehisar İlçesi Çalışlar mevkiinde, Afyonkarahisar- Denizli karayolu Dinar İlçesi’nde, Afyonkarahisar- Antalya karayolu ise Sandıklı İlçesi Pazarağaç rampası ile Damlalı Boğazı’nda ulaşıma kapandı. Kütahya- İstanbul karayolunun da Kütahya yönünden gelen bir TIR’ın karda kayarak devrilmesi nedeniyle ulaşıma kapandığı bildirildi.

Karayolları ekiplerinin yol temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bölgede, emniyet ve Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Merkezi (AFAD) Müdürlüğü ekipleri de yoğun önlem aldı.

FOTOĞRAFLI

Anahtar Kelimeler:
Yollar Kapalı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.