Artvin'de 1 Mayıs kutlandı

ARTVİN'de, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü yürüyüşle ve çeşitli etkinliklerle kutlandı. Hükümete eleştirilerin yöneltildiği etkinlikte, üzerinde 'Adalet ve Hukuk' yazılı tabut için kılınan temsili cenaze namazında...

01 Mayıs 2015 Cuma 18:41
Artvin'de 1 Mayıs kutlandı






ARTVİN'de, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü yürüyüşle ve çeşitli etkinliklerle kutlandı. Hükümete eleştirilerin yöneltildiği etkinlikte, üzerinde 'Adalet ve Hukuk' yazılı tabut için kılınan temsili cenaze namazında katılımcılar hocanın hellallik isteğini, "Helal etmiyoruz" diyerek reddetti.
Atapark önünde toplanan kalabalık, bayrak, afiş ve dövizlerle Cumhuriyet Caddesi üzerinden Kızılay İşhanı önündeki miting alanına yürüdü. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’ın da katıldığı etkinlik saygı duruşu ile başladı. Ardından da, üzerinde 'Adalet ve Hukuk' yazılı tabut sahneye çıkartılarak, temsili cenaze namazı kılındı. Adaletin ve hukukun olmadığını ve yok edildiğini göstermek için düzenlenen temsili cenaze namazında imam helallik isteyince alanda bulunanlar hep bir ağızdan 'Helal etmiyoruz' diye haykırdı. Ardından da hükümete yönelik eleştiriler içeren konuşmaları yapıldı.
Konuşmaların çoğunluğunu, Cerattepe bölgesindeki madencilik faaliyetlerine yönelik açıklamalar oluşturdu. DİSK Artvin Temsilcisi Selim Bilgin, "Ükemizde Maden ocaklarında, tersanelerde, inşaatlarda 15 bin emekçimizi kaybettik. Köle pazarlar gibi insanlar alınıp satılıyor. İnsan yaşamında patronun kar etmesi, daha çok para kazanması bugünkü hükümetin görevidir. Bizler ülkemizin değerleri yeraltı yerüstü kaynakları birilerine peşkeş çekilmesin diye buradayız. Kuşlar uçsun, çiçekler açsın diye buradayız. Cerattepe’nin Artvin’in yeşili solmasın diye buradayız" dedi.
Tulum eşliğinde yöresel oyunlar sergilenen etkinlik Grup Abdal konseriyle devam etti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.