Bakan Işık: Türkiye’nin sağlıktaki başarısı Harvard Üniversitesi’nde konu oluyor

Ergün AYAZ- Orhan UZUN/İZMİT (Kocaeli), () - BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, seçim bölgesi Kocaeli'de yaptırılacak yeni Devlet Hastanesi binasının temel atma törenine katıldı. Bakan Işık, "Sağlıkta...

08 Mayıs 2015 Cuma 16:28
Bakan Işık: Türkiye’nin sağlıktaki başarısı Harvard Üniversitesi’nde konu oluyor






Ergün AYAZ- Orhan UZUN/İZMİT (Kocaeli), () - BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, seçim bölgesi Kocaeli'de yaptırılacak yeni Devlet Hastanesi binasının temel atma törenine katıldı. Bakan Işık, "Sağlıkta dönüşüm programı sayesinde Türkiye'de sağlıkta dönüşüm başarısı Harvard Üniversitesi'nde dahi tartışmalarda konu oluyor. ABD sağlıkta dönüşüm programını başarmak için Türkiye örneğini özellikle inceleme ihtiyacı hissediyor" dedi.
Kocaeli Devlet Hastanesi yeni hizmet binası temel atma törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Sağlık Bakanlığı Yatırımlar Genel Müdürlüğü Yardımcısı Murat Birinci, Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu Tıbbi Hizmetler Başkan Yardımcısı Elif Güler Kazancı, AK Parti Kocaeli milletvekilleri katıldı.
Sağlık Bakanlığı ve TOKİ ortaklığıyla yapılacak Kocaeli Devlet Hastanesi yeni hizmet binası 58 milyon 540 bin TL'ye mal olacak. 6 katlı olacak binanın, 29 Ekim 2016 tarihinde açılması planlanıyor. Tamamlandığında 326 yatakla hizmet verecek hastanede 9 ameliyathane salonu, 24 diyaliz yatağı ve 27 yoğun bakım yatağı olacak. Hastane hizmet binası kapalı alan ile birlikte 45 bin 855 metrekare olacak.
'HARVARD ÜNİVERSİTESİ’NDE DAHİ TARTIŞMALARDA KONU OLUYOR'
Son 12 yılda AK Parti hükümeti döneminde Türkiye’nin büyük değişim ve dönüşüm yaşadığını söyleyen Bakan Işık, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ulaşımdan sağlığa her alanda Türkiye başarı hikayesine imza attı. Bu dönüşümün en belirgin alanında sağlık geliyor. Türkiye'nin sağlıkta dönüşüm başarısı Harvard Üniversitesi'nde dahi tartışmalarda konu oluyor. ABD sağlıkta dönüşüm programını başarmak için Türkiye örneğini özellikle inceleme ihtiyacı hissediyor. 15 yıl önce hayranlıkla dinlediğimiz her alan aslında hayata geçti. Artık herbirimizin bir aile hekimi var. İsteyen hasta istediği hastaneye gidip istediği eczaneden ilacını alıyor. Kar paletli ambulanslar heryere ulaşıyor. Ambulans helikopterler, bölgesel jet uçaklarla Türkiye sağlıkta hastasını istediği yerden istediği yere nakledebiliyor. Şu anda Avrupa'daki gurbetçilerimizin bile tercih ettiği ülke çoğu zaman Türkiye. Benim bir akrabam Finlandiya’da çalışıyor, İstanbul’da ameliyat oldu."
'SAĞLIKTA DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMÜN SİMGESİ'
Bakan Işık Fikri Işık, Kocaeli'de 9 devlet hastanesi, 1 araştırma hastanesi, 15 özel, 1 askeri, 5 ağız ve diş, 18 tıp merkezi, 144 aile sağlığı merkezi bulunduğunu belirterek, "2002 de 554 uzman doktorla hizmet veriliyordu. Bugün 1569 uzman doktorla hizmet veriyoruz. 2002 yılında 46 diş hekimi sayımız bugün 530’a ulaştı. Sağlıkta kalite artışını bu rakamlardan görmek mümkün. 2002'de 11 ambulansla, şimdi 80 ambülansla hizmet veriyoruz. Yoğun bakımda en büyük sıkıntımız vardı. 2002 yılında 26 olan yoğun yatak sayısı bugün 623'e çıktı. Sağlıkta değişim ve dönüşümün simgesidir" dedi.
Bakan Işık konuşmasını şöyle sürdürdü:
"20 Mayıs'ta şehir hastanemizin temelini atacağız. 1180 yataklı hastane olacak. Orası Kocaeli’nin kampus hastanesi olacak. Biz Kocaeli Devlet Hastanesi’ni son derece önemsiyoruz. Kocaeli deprem bölgesi ve burada da zemin şartları çok kötü. O yüzden kazıkları çakmak zorundayız. Depremde hastaneler hizmet vermeye devam etmesi gereken yerler. Çok yüksek depreme dahi dayanıklı olması gerekir. İstanbul depreminde buralar can kurtaran vazifesini görecek. Bu anlayışla 5- 6 aydır kazık çakılıyor. Yakında burada inşaatlar hızla yükselmeye başlayacak."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.