Bakan Müezzinoğlu öldürülen doktorun ailesini ziyaret etti

Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'da Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Opr. Dr. Kamil Furtun'un eşi Funda Furtun'u dün gece evinde ziyaret etti. Müezzinoğlu, Göğüs Hastalıkları ve Göğüs...

12 Haziran 2015 Cuma 10:14
Bakan Müezzinoğlu öldürülen doktorun ailesini ziyaret etti






Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'da Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Opr. Dr. Kamil Furtun'un eşi Funda Furtun'u dün gece evinde ziyaret etti. Müezzinoğlu, Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'ne doktorun Kamil Furtun'un adını vermeyi düşündüklerini söyledi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, dün gece ani bir kararla özel uçakla Samsun'a gelerek geçen 30 Mayıs'ta Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görevi başında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Op.Dr. Kamil Furtun'un eşi Funda Furtun'u evinde ziyaret etti. Ziyaret sırasında basın mensupları içeri alınmadı. Ziyaretin ardından İstanbul'a gitmek üzere Samsun Çarşamba Havalimanı'nda bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, görevi başındayken silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Op.Dr.Furtun'un ailesini ziyaret etmek için Samsun'da bulunmak ve ailenin talepleri varsa onları değerlendirmek için geldiğini söyledi.
İSMİ HASTANEYE VERİLECEK
Görevi başında yaşamını yitirdiği hastaneye doktorun ismini vermeyi düşündüklerini söyleyen Bakan Müezzinoğlu, "Eşinin ve ailesinin rızası olup olmadığını sorduk. Tabi acı büyük. Gerek ailenin kendi özelindeki acısı, gerek bizim sağlık camiası olarak, çok başarılı bir meslektaşımızı görevi başında kaybetmiş olmak, gerekse çok sevilen bir insanı, bu ülkenin güzel bir insanını kaybetmiş olmak çok yönlü bir üzüntü kaynağı. Ama Türkçe’deki o güzel söz 'acılarla sıkıntılar paylaştıkça azalır' paylaşarak azaltmaya gayret ediyoruz. İnşallah adını yaşatarak hem insani değerleriyle, hem mesleki başarılarıyla adını yaşatarak, ailesi için de daha çok bir sabır kaynağı oluruz" dedi
Aileye sabırlar dilediğini söyleyen Bakan Mehmet Müezzinoğlu, "Ama buradan bu sene özellikle 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle 'şifa veren ele vefa' sloganıyla yola çıkmıştık. Bizim sağlık camiamız başta hekimlerimiz, hemşirelerimiz, sağlık çalışanlarımız 24 saat kesintisiz şifa dağıtıyorlar. Şifa dağıtan bu ellere vefasızlık yapılmaması en büyük talebimizdir. Yanlış yapanlara da toplum olarak çok net tavrımız olmalı. Ümit ederim ki son olur" diye konuştu. Bakan Müezzinoğlu daha sonra kentten ayrıldı. 

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.