Başsavcılık yaptığı Mardin'de MHP'den aday oldu

Nezir GÜNEŞ/MARDİN, () - MARDİN'de 2007-2011 yılları arasında Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapan Fehmi Yılmaz, yaşadığı Kastamonu'dan gelerek Mardin'de MHP 1'inci sıra milletvekili adayı oldu. Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti'nde...

14 Mayıs 2015 Perşembe 15:23
Başsavcılık yaptığı Mardin'de MHP'den aday oldu






Nezir GÜNEŞ/MARDİN, () - MARDİN'de 2007-2011 yılları arasında Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapan Fehmi Yılmaz, yaşadığı Kastamonu'dan gelerek Mardin'de MHP 1'inci sıra milletvekili adayı oldu.
Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti'nde gazeteciler ile bir araya gelen MHP 1'inci sıra milletvekili adayı Fehmi Yılmaz, Mardin'den ayrılırken kendisine hediye edilen 'Aklım Mardin'de Kaldı' adlı tanıtım CD'sinden etkilenerek kendisine Mardin'den aday olma teklifini geri çevirmediğini ve aday olduğunu söyledi. Türkiye'nin birlik ve beraberliğine katkı sağlamak adına aday olduğunu belirten Yılmaz, "Biliyorsunuz Mardin'de 5 yıl süreyle görev yaptım. Gittikten sonra da Mardin'i gittiğim her yerde gerek gönlümde, gerekse de evimide, ofisimde resimleriyle kültürü ile gelenekleri ile hep yaşattım. Ben Mardin'i her zaman farklı bir puzzle olarak düşündüm. Mardin'i Türkiye haritasındaki yerinden alıp istediğiniz yere yerleştirebilirsiniz. Mardin hoşgörü şehridir. Mardin öyle bir yerdir ki; Mardin aslında Kastamonu'dur, Erzurum'dur, Uşak'tır, İzmir'dir. Dolayısıyla benim de burada adaylığım zaten geçmişten burada bir hizmetim var. Bürokrat olarak Allah bize bu kente 5 yıl hizmet yapmayı nasip etti. Şimdi biz siyasetten hem bir olduğumuzu, birlikte olduğumuzu, hem de ülkemizin birlik ve beraberliğine katkı sağlamak adına hizmet etmek için buradayım" dedi.
Daha önce hukuki alanda birçok ilke imza attığını, bundan sonra da siyaseten aynı hizmeti siyaset alanında devam ettirmek için aday olduğunu ifade eden Yılmaz, "Mardin ile ilgili o kadar çok hayalimiz var ki. Burada görev yaptığım süre zarfında birçok ilke imza attım. Bu anlamda yaptıklarımızla bir nevi rüştümüzü ispatladık. Ancak bundan sonrasını siyaseten yapmak istiyoruz. Nasip olursa halkımız bize teveccüh eder ve bizi meclis gönderirse Mardin'in hakettiği hizmeti yerine getirmenin kararlığı ve azmi içinde oluruz. Güler yüzlü olmam hasebi ile görev yaptığım süre zarfında hep güleryüzlü bir hizmeti yerine getirmek için çalıştım. Mardinliler de cana yakın insanlar, onlarla iyi bir kontak sağlamıştık. Çok güzel anlaşıyorduk. İşte onun için buradayım. Buradan giderken bir tanıtım CD'si almıştım. Adı da, 'Aklım Mardin'de Kaldı'. İşte gittiğimde hep aklım burada olduğu için, aklım burada kaldığı için buradayım. Şimdi de nerde kalmıştık? demek için buradayım" diye konuştu.
Mardin'e gelmeden önce hiçbir tedirginlik ve tereddüt yaşamadığını anlatan Yılmaz, Mardin' bu bölgenin parlayan yıldızı olduğunu ancak, hak ettiği yerde olmadığına dikkat çekerek, "Alt yapı eksikliği halen devam ediyor, imar ve çarpık yapılaşma sorununa çözüm bulunamamış, işsizlik sayısında gözle görülür bir artış var, elektrik kesintilerine bir türlü çözüm bulunamamış. Mardin bu şekilde devam ederse büyük bir sosyal çöküş yaşayabilir. 6-7 Ekim olayları halkın üzerinde büyük bir etki bırakmış. Herkeste bir korku ve tedirginlik mevcut. Halk bu olayların bir kez daha yaşanmayacağına dair bir güvence bekliyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.