Bayram trafiği, Dönüş Trafiğine Dikkat

Kurban Bayramı'nı İstanbul dışında geçirenlerin büyük bir bölümü yarınki trafiğe yakalanmamak için bugün yola çıkınca, akşam saatlerinde bazı bölgelerde büyük trafik yoğunluk yaşanmaya başladı. İstanbul'u...

06 Ekim 2014 Pazartesi 19:40
Bayram trafiği, Dönüş Trafiğine Dikkat






Bayram trafiği, Dönüş Trafiğine Dikkat

DÖNÜŞ BAŞLADI

Kurban Bayramı'nı İstanbul dışında geçirenlerin büyük bir bölümü yarınki trafiğe yakalanmamak için bugün yola çıkınca, akşam saatlerinde bazı bölgelerde büyük trafik yoğunluk yaşanmaya başladı. İstanbul'u Anadolu'ya bağlayan köprü konumundaki Kocaeli'de TEM ve D-100 Karayolu'nda saat 18.00'den itibaren yoğunluk arttı. İki gün neredeyse boş denecek derecede çok az aracın geçiş yaptığı her iki karayolunda da araç yoğunluğu nedeniyle bazı noktalarda trafik adım adım ilerliyor. Hem Ege, hem Ankara istikametinden gelen araçların kesişme noktası olan İzmit'teki Kandıra turnikelerinden itibaren Bekirpaşa Rampası'nda araçlar 10-15 kilometre hızla seyredebiliyor. Bu yoğunluğun bir başka nedeni de birkaç kilometre ilerdeki viyadük ve köprülerin bulunduğu alanda yolun 3 şeritten 2 şeride düşmesinden kaynaklandığı ifade edildi. Yine Yalova ve Bursa istikametinden gelip D-100'ün kent içi geçişini kullanan araçların batı turnikelerinden TEM'e çıkması nedeniyle trafik burada da yoğunlaştı. Ancak Derince geçişinden sonra trafikte rahatlama görülüyor. 

Yalova'da feribot kuyruğunda beklemek istemeyenler de E-130 karoyolu'nu kullanarak İzmit'e geliyor. Bu nedenle Yalova ile İzmit arasında da akşam saatlerinde yoğunluk başladı. Özellikel karamürsel ve Gölcük gibi yerleşim birimlerinde kent içi geçişlerindeki trafik ışıklarının bulunduğu bölgelerde trafik akışı yaşavaşladı. Bu yoğunluğun gece yarısından sonra hafiflemesi, ancak yarın sabahtan itibaren artarak devam etmesi bekleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.