Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklamalara tepki gösterdiler

Eyüp KELEBEK/ ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de Birleşik Haziran Hareketi üyesi yaklaşık 50 kişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alehinde slogan attıkları için İzmir ve Edirne'de 2 kişinin tutuklanmasına tepki gösterdi. İsmet...

14 Şubat 2015 Cumartesi 22:09
Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklamalara tepki gösterdiler






Eyüp KELEBEK/ ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de Birleşik Haziran Hareketi üyesi yaklaşık 50 kişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alehinde slogan attıkları için İzmir ve Edirne'de 2 kişinin tutuklanmasına tepki gösterdi.
İsmet İnönü Caddesi'ndeki Kanatlı Alışveriş Merkezi önünde akşam saatlerinde toplanan grup, 'Bizi kavgaya davet ediyorlar, davetleri kabulümüzdür' yazılı pankart açıp çeşitli sloganlar attı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Osman Serkan Düz, İzmir'de Onur Kılıç'ın, Edirne'de de Kadir Yavaş'ın düzenlenen eylemlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alehinde slogan attıkları için tutuklandıklarını söyledi. Tutuklamaların halkı susturmaya yönelik bir gözdağı olduğunu ifade eden Düz şöyle konuştu: "Sloganı suç sayan valiler, emniyet, savcı ve mahkeme tümüyle AKP'nin emrine girdiğini göstermiştir. Bu tutuklamalar Haziran'ı susturmaya, halkı susturmaya yönelik bir gözdağıdır. Laik ve bilimsel eğitim için yapılan boykotu engellemeye çalışan AKP, ülkeyi 20 yaşında kadınlara tecavüz edenlerin, yakanların, öldürenlerin ülkesi yapmaya çalışıyor. Ülkeyi katillerin, hırsızların, tecavüzcülerin elinden almak isteyen Haziran üyeleri ülkenin dört bir yanında gözaltına alınıyor, tutuklanıyor. Ancak Haziran kararlıdır. İktidar da bunun bilincinde olduğu için bizi kavgaya davet ediyor. Davetleri kabulümüzdür." Yapılan konuşmaların ardından gruptakiler çeşitli sloganlar attıktan sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.