Diyarbakır'da kar çocukları sevindirdi

DİYARBAKIR'da dün gece başlayan ve bugün etkisini kaybeden kar yağışı, okulların tatil edilmesiyle çocukları sevindirdi. Çocuklar kar topu oynayarak yılın ilk karının keyfini yaşadı. Diyarbakır'da dün gece başlayan yoğun kar yağışı...

09 Ocak 2015 Cuma 13:44
Diyarbakır'da kar çocukları sevindirdi






DİYARBAKIR'da dün gece başlayan ve bugün etkisini kaybeden kar yağışı, okulların tatil edilmesiyle çocukları sevindirdi. Çocuklar kar topu oynayarak yılın ilk karının keyfini yaşadı.
Diyarbakır'da dün gece başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle Valilik, bugün kentte ilk ve orta dereceli okulları tatil etti, Dicle Üniversitesi de bugün eğitime ara verdi. Sabah saatlerinde kar etkisi kaybederken, tatili fırsat bilen çocuklar ve gençler parklarda kar topu oynayıp kardan adam yaptı. Yaptıkları kardan adamlarla fotoğraf çektiren çocuklar kente yağan ilk karın keyfini çıkardı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri kentin bir çok noktasında yollardaki karları temizleyerek yolları kardan temizledi. Yağan kar yolun kayganlaşmasına neden olurken, bazı araçlar kazaya karıştı. Şanlıurfa yolunda kontrolden çıkan 1 minibüsün takla atması sonucu 2 kişi yaralandı.
DSİ'DEN TAŞKIN UYARISI
Devlet Su İşleri (DSİ) Diyarbakır 10'uncu Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, sorumluluk alanında bulunan Batman Barajı'ndan, işletme programı çerçevesinde yarından itibaren yağış yoğunluğu ve gelen akımlara bağlı olarak zorunlu ve kontrollü olarak baraj kapaklarının açılarak su tahliyesine başlanacağı duyuruldu. Zaruri hallerde yapılacak tahliye işlemleri esnasında can ve mal kaybının önlenmesi için özellikle nehir yatakları etrafındaki yerleşim birimleri sakinlerinin ve nehir yatağında kurulmuş olan kum-çakıl ocaklarının önceden haberdar edilmesi büyük önem kazandığı belirtildi.
Acıklama şöyle devam etti:
"Batman Barajı Havzası'na düşen yağışın yoğunluğu ve gelen yüksek akımlara bağlı olarak, kontrollü bir şekilde tahliye işlemi yapılması gerektiğinden, yapılacak tahliye işlemi esnasında muhtemel can ve mal kaybının önlenmesi ve geçmiş yıllarda yaşanan sorunların tekrar yaşanmaması için vatandaşlarımızın ve nehir yatağındaki kum-çakıl ocağı işletme sahiplerinin basın-yavın aracılığıyla bilgilendirilmesi ve uyarılması gerekmektedir. İl Taşkın Koordinasyon Kurulları kararınca yapılacak tahliye çalışmaları hususundaki uyarılar, İdaremize bildirilen isimlere ayrıca SMS yoluyla da bildirilecektir."
Yetkililer, bölgedeki yoğun yağış ve Silvan Barajı'nın devreye girmemesi nedeniyle Batman Barajı'nın yüksek su akımlarına maruz kaldığını belirterek, "Batman barajında su seviyesi yükselmesi nedeniyle yapılacak olan su tahliyesi 1-2 gün sürebilecek. Bu nedenle geçmişte yaşanan can ve mal kayıplarının yaşanmaması için nehir yatakları üzerindeki yerleşim birimleri ile kum ocaklarını uyarıyoruz"dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.