Gelibolu Belediye Başkanı: Bayrak Sevgimizi Sınamak Yersiz Ve Mesnetsizdir

ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Fener Meydanı'nda bulunan bayrak direğinin yerinden sökülmesiyle ilgili tepkilere yazılı bir açıklama yaparak yanıt verdi. Özacar, "Sosyal medyada online imza...

29 Ekim 2014 Çarşamba 16:01
Gelibolu Belediye Başkanı: Bayrak Sevgimizi Sınamak Yersiz Ve Mesnetsizdir






ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Fener Meydanı'nda bulunan bayrak direğinin yerinden sökülmesiyle ilgili tepkilere yazılı bir açıklama yaparak yanıt verdi. Özacar, "Sosyal medyada online imza kampanyaları ile infial uyandırılmaya çalışılan konunun farklı noktalara getirilmesi üzüntü verici. Bayrak sevgimizi ve yurtseverliğimizi sınamaya kalkmak, değerlendirmeye tabi tutmak doğru bir hareket olmadığı gibi yersiz ve mesnetsizdir " dedi.
Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün, Gelibolu'nun en yüksek noktası Fener Tepesi'nde bulunan Türk bayrağı ile demir malzemeden yapılan dev 'Gelibolu' yazısını, çevre düzenlemesi gerekçesiyle kaldırması tepkilere neden olmuştu. Bazı vatandaşların online imza kampanyası başlatması üzerine konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Fener Meydanı'nda bulunan Azepler Namazgahı'nın restorasyon uygulama işi kapsamında, inşaat sahası içinde yer alan 24 metre uzunluğundaki bayrak direğinin yerinden sökülmesi ile ilgili olarak infial uyandırılmaya çalışıldığını belirtti. Özacar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Fener Meydanı'nda bulunan tarihi Namazgah, Vakıflar Balıkesir Bölge Müdürlüğü tarafından aslına uygun olarak restore edilmeye başlandı. Restorasyon çalışması nedeniyle inşaat sahasının tamamında kod çalışması yapılacağından, yüklenici firma tarafından 09.10.2014 tarihinde verilen dilekçe ile bahse konu alan üzerinde bulunan metal direklerin kaldırılması talep edildi. Bu başvuru nedeniyle çalışma sahası içinde yer alan metal direkler geçici olarak kaldırıldı. Konu ile ilgili bilgi sahibi olmayan bazı çevreler internet ortamında change.org üzerinden online imza kampanyası başlatarak, bayrak direğinin yerine konmasını istemektedir. İnfial uyandırılarak konunun farklı noktalara getirilmesi üzüntü verici. Restorasyon çalışmasının ardından tarihi kent dokusunu en iyi şekilde yansıtan bu bölgemiz, yerel yönetimimiz tarafından yapılacak düzenlemelerle yeni bir kimliğe kavuşturulacak. Eşsiz tarihi dokusu ve değerleriyle geçmişten bu yana adından söz ettiren, ilerletmek ve yüceltmek arzusuyla gayret gösterdiğimiz güzel Gelibolumuzun ve ülkemizin tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkmak saygın bir hareket olsa da bazı çevrelerin konuyu farklı noktalara getirmeye gayret etmesi, yönlendirmeye çalışması bir o kadar da hatalıdır. Bayrak sevgimizi ve yurtseverliğimizi sınamaya kalkmak, değerlendirmeye tabi tutmak doğru bir hareket olmadığı gibi yersiz ve mesnetsizdir. Türkiye Cumhuriyetimizin 91'inci kuruluş yıldönümünü kutladığımız şu günlerde Gelibolu Belediyesi olarak Türk ulusumuzun sembolü, bağımsızlığımızın işareti Türk bayrağına saygı göstermeyi anayasal yurttaşlık görevi bilerek, şanlı bayrağımızın layık olduğu gönderde yerini her zaman alacağının bilinmesini istiyoruz."

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.