Hakkari'de Kadınlar Açık Havada Şiddeti Tartıştı

HAKKARİ’de ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü’ kapsamında Binevş Kadın Merkezi tarafından kadın ve erkeklerin katılımı ile kadın merkezi önünde tartışma platformu düzenlendi. Hakkari...

20 Kasım 2014 Perşembe 17:38
Hakkari'de Kadınlar Açık Havada Şiddeti Tartıştı






HAKKARİ’de ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü’ kapsamında Binevş Kadın Merkezi tarafından kadın ve erkeklerin katılımı ile kadın merkezi önünde tartışma platformu düzenlendi.
Hakkari Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Binevş Kadın Merkezi çalışanları, belediye binası önünde açık havada oluşturdukları tartışma platformunda kadınlar, erkeklerle birlikte kadına yönelik şiddeti tartıştı. Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Derya Çiftçi, Binevş Kadın Merkezi Yöneticisi Sosyolog Özgül Doğan, DBP Hakkari İl Eş Başkanı Berivan Akboğa ve DBP Kadın Meclisi üyesi Zeynep Besi tarafından yönetilen panel Kürtçe ve Türkçe olarak iki dilde yapılan konuşmalar ile başladı.
Panelde, 'Hakkari'de kadınların dayanışma ve mücadele gücünü arttırmak adına ne yapılabilir?, Namus nedir?, Neden şiddet uyguluyoruz?, Cinayetlerin artmasını neye bağlıyoruz?, Küçük yaşta evliliği neden kabul ediyorsunuz?, Şiddet kadına özgü müdür?, Tecavüz kültürü gittikçe artmakta, sizce neden? soruları tartışıldı. Kadın ve erkekler bu konuda görüşlerini dile getirdi. Kadınlar Hakkari'de erkeklerin kadın üzerine baskı uyguladığını dile getirdiler.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.