Mühendis Odaları Validebağ'ı Toplantı Mekanı Yaptı

Naci YÖNER / İstanbul, () - VALİDEBAĞ Korusu'nun yanındaki arazide yapımı devam eden inşaatın hemen önünde bulunan Menekşe Parkı, mühendis odalarının toplantı alanı haline geldi. Odalar, düzenli ve rutin olarak yaptıkları yönetim...

18 Kasım 2014 Salı 21:52
Mühendis Odaları Validebağ'ı Toplantı Mekanı Yaptı






Naci YÖNER / İstanbul, () - VALİDEBAĞ Korusu'nun yanındaki arazide yapımı devam eden inşaatın hemen önünde bulunan Menekşe Parkı, mühendis odalarının toplantı alanı haline geldi. Odalar, düzenli ve rutin olarak yaptıkları yönetim kurulu toplantılarını bir süreden beri Menekşe Parkı'nda yapıyor.

Geçtiğimiz günlerde Gemi İnşa Mühendisleri Odası'nın yaptığı toplantının ve basın açıklamasının ardından, bu akşam da Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, rutin Yönetim Kurulu toplantısını Menekşe Şarkı'nda gerçekleştirdi.

Yapılan sembolik toplantının ardından bir basın açıklaması yapan Jeofizik Mühendisleri Odası Şube Başkanı Erdal Şahan, “Dünya Sağlık Örgütü, kentte kişi başına düşen yeşil alanın en az 9 metrekare olması gerektiğini, 10-15 metrekarenin ise ideal olduğunu belirtiyor" diyerek, bu sayının Stockholm'de 87,52, Amsterdam'da 45,5, Roma'da 45,3, New York'ta 29,1, Londra'da 26,9, İstanbul'da ise 6,05 metrekare olduğunu söyledi.

Şahan, “Çatalca, Ağva gibi İstanbul'a uzak alanların yeşil alanları bu hesaplamadan çıkarıldığında, İstanbul'da kişi başına düşen yeşil alan 1,50 metrekareye düşüyor. Bu nedenle şehir merkezindeki alanlar ve Validebağ Korusu korunmalıdır" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.