SİVEREK'TE ULUDERE PROTESTOSU

Mehmet SEZGİN/SİVEREK (Şanlıurfa), () - ŞANLIURFA’nın Siverek İlçesi'nde biraya gilin HDP ve DBP üyeleri, Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde 34 kişinin öldüğü hava operasyonunun yıldönümünü basın açıklamasıyla protesto...

28 Aralık 2014 Pazar 13:47
SİVEREK'TE ULUDERE PROTESTOSU






Mehmet SEZGİN/SİVEREK (Şanlıurfa), () - ŞANLIURFA’nın Siverek İlçesi'nde biraya gilin HDP ve DBP üyeleri, Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde 34 kişinin öldüğü hava operasyonunun yıldönümünü basın açıklamasıyla protesto etti.
Öğle saatlerinde ilçenin Güzelkuyu Meydanı'nda toplanan HDP ve DBP üyesi 200 kişilik kalabalık sloganlar attı ve Uludere'de yaşamını yitirenlerin isimli yazılı olduğu pankart taşıdı. Kalabalık adına konuşan HDP üyesi İbrahim Halil Ayyıldız, 34 kişinin ölümünün üçüncü yıldönümü olduğunu hatırlatarak, "Roboski'de bundan 3 yıl önce devletin savaş uçakları çoğu çocuk ve genç 34 insanı katletti. Yaşamlarını sürdürmek için büyük tehlikeleri göze alarak sınır ticareti yapanları bombaladı. Roboski katliamının üzerinden 3 yıl geçti, ancak sorumlular hala yargı önüne çıkarılmadı" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.