Suriye sınırında flaş gelişme, TSK 3 kez uyardı ve düşürdü

Türkiye Suriye sınırında flaş gelişme. Türk Silahlı Kuvvetleri sınır ihlali yapan bir hava aracını 3 kez uyardı, uyarılara rağmen ihlallerini sürdüren araç vuruldu.

16 Ekim 2015 Cuma 14:35
Suriye sınırında flaş gelişme, TSK 3 kez uyardı ve düşürdü






 Suriye sınırında flaş gelişme, TSK 3 kez uyardı ve düşürdü

Türkiye Suriye Sınırı'nda hangi ülkeye ait olduğu bilinmeyen bir hava aracı vuruldu. Genelkurmay, üç kez uyarılan insansız hava aracının tekrar sınır ihlali yaptığını belirterek angajman kuralları gereği vurulduğunu söyledi. TSK'dan yapılan açıklamada, "Kendi hava sahamızda milliyeti belirsiz hava aracı düşürüldü. Hava aracı 3 kez ikaz edildi ve angajman kuralı uygulandı." ifadelerine yer verildi.

FÜZE İLE VURULDU
Türk savaş uçakları, Suriye sınırımızda dolaşan ve hangi ülkeye ait olduğu henüz belirlenemeyen İHA'yı 3 kez uyardıktan sonra angajman kuralları gereği ateş açarak düşürdü.

İşte Genelkurmay Başkanlığı'nın sitesinden yapılan o açıklama:

Bugün Suriye sınırında ülkemizin hava sahası içerisinde milliyeti bilinmeyen bir hava aracı tespit edilmiş; üç defa ikaz edilmesine rağmen hareketine devam etmesi üzerine, sınırda devriye görevi icra eden uçaklarımız tarafından angajman kuralları çerçevesinde ateş edilerek düşürülmüştür.

Türk Silahlı Kuvvetleri kendisine verilen görevi angajman kuralları çerçevesinde kararlılıkla uygulamaktadır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

RUSYA: UÇAK BİZİM DEĞİL

TSK'nın Suriye'de düşürdüğü İnsansız Hava Aracına ilişkin Rusya'dan açıklama geldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kilis'te İnsansız Hava Aracı düşürmesinden sonra Rusya Savunma Bakanlığı'dan yapılan açıklamada 'Suriye'de faaliyet gösteren tüm Rus uçakları güvenli bir şekilde üslerine dönmüştür. Bütün insansız hava araşları da planlandığı gibi faaliyet göstermektedir.' denildi.

RUSYA'NIN ARDINDAN BİR AÇIKLAMA DA ABD'DEN GELDİ

Türkiye'nin Suriye sınırında düşürdüğü ve kimliği belirlenemeyen insansız hava aracı ile ilgili Washington'dan yapılan açıklamada 'Sınırda düşülen İHA Rusya'ya ait olabilir' denildi.

Düşürülen İHA'dan ilk görüntüler

Sınır ihlalinde bulunduğu için Türkiye tarafından düşürülen İHA'nın ilk görüntüsü basına sızdı.

Genelkurmay Başkanlığı Türkiye'nin güneydoğu sınırını ihlal eden bir hava aracının düşürüldüğünü duyurdu. Düşürülen hava aracının insansız hava aracı olduğu belirtildi.

Düşürülen uçakla ilgili ilk görüntüler sızmaya başladı.

Görüntülerde İHA'nın tek parça halinde olduğu görülüyor.

Son Güncelleme: 16.10.2015 14:40
Anahtar Kelimeler:
Suriye Sınırı Son Durum
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.