'Toroslar'ın gelinliği' çiçek açtı

Adem ÇETİN/AKSEKİ(Antalya), () - ANTALYA'nın Akseki İlçesi'nde 'Torosların gelinliği' olarak tanımlanan kardelenler, bu yıl yüzünü erken gösterdi. Normal koşullarda şubat ve mart aylarında açan kardelenler, Akseki'de yüzünü erken...

21 Ocak 2015 Çarşamba 11:15
'Toroslar'ın gelinliği' çiçek açtı






Adem ÇETİN/AKSEKİ(Antalya), () - ANTALYA'nın Akseki İlçesi'nde 'Torosların gelinliği' olarak tanımlanan kardelenler, bu yıl yüzünü erken gösterdi.
Normal koşullarda şubat ve mart aylarında açan kardelenler, Akseki'de yüzünü erken gösterdi. Yaklaşık 10 gün önce yağan karın erimesiyle güneşi gören kardelenler, topraktan çıktı. Soğanının derinde olması dolayısıyla kardan etkilenmeyen, sıfırın altındaki sıcaklıklarda bile ayakta kalmayı başaran kardelenler, görenleri mutlu etti.
"GENELDE ŞUBATTA AÇAR"
Koruma altındaki kardelenlerin baharın müjdecisi olduğunu söyleyen Cengiz Gülebağ, genellikle en erken şubat ayı sonlarında açtığını duydukları kardelenlerin erken açtığını belirterek, "Ocak ayında açtığını ilk kez görüyorum. Bu kadar önemli bir güzelliği görmekten gerçekten mutlu oldum" dedi.
"BU YIL ERKEN AÇTI"
Mehmet Nalinci ise, kardelenlerin Mart ayını beklemeden çiçek açmasının doğaya ayrı bir güzellik kattüğünü ifade ederken şöyle dedi:
"60 yıllık ömrümde böyle bir olayla karşılaşmadım. Kardelenler ilk defa Ocak ayı başlarında çiçek açtı, manzara çok güzel. Antalya ve çevresinde yaşayanlar gelip, kardelenleri görmeli."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.