AGİAD Akademi, Kırıkkale'nin kalkınmasına öncülük edecek

18 Ekim 2012 Perşembe 17:26
AGİAD Akademi, Kırıkkale'nin kalkınmasına öncülük edecek






KIRIKKALE (CİHAN)- Anadolu İşadamları ve Sanayicileri Derneği (AGİAD), öncülüğünde bir araya elen Fatih Üniversitesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Kırıkkale esnafını kalkındırmak için çalışma başlattı.

Bu amaçla hazırlanan projenin imza törenine AGİAD Başkan Yardımcısı Bekirhan İşler, Fatih Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hakan Başer, KOSGEB İl Müdürü Ali Sevinç ve AGİDA Genel Sekreteri Mustafa Şar katıldı. 'Kırıkkale İli KOBİ İhtiyaç Analizi ve İşletme Yöneticilerine Yönelik AGİAD Akademi' adlı projede iş gücü ve ihtiyaç analizi yapılarak buradaki sonuçlara göre akademi oluşturulacak. AGİAD Akademi'de işleme sahiplerine 168 saatlik bir işletme yönetimi dersi verilecek.
Buradan çıkan sonuçlar kitap haline dönüştürülecek.

AGİAD'ın Kırıkkale'de 262 işletmenin faaliyetlerinde denetleyici ve hizmet sağlayıcı olarak görev yaptığını açıklayan AGİAD Başkan Yardımcısı Bekirhan İşler, Derneğimiz yeni ekonominin getirisi olan küreselleşmeyle meydana gelen köklü ticari değişiklikleri kavramış ve bölge işletmelerinin geleneksel ve bireysellikten kaynaklanan sorunlarını aşması için 'Kırıkkale İli KOBİ İhtiyaç Analizi ve İşletme Yöneticilerine Yönelik AGİAD Akademisi' projesini geliştirmiştir. Günümüzün iş dünyasında, değişimi öğrenmek, planlamak ve uygulamak bir isletmenin uzun dönemde yaşamını sürdürmesi için önemli öncelik olarak görülmektedir. Bugünün iş dünyasının karşılaştığı rekabet türü ve boyutları son derece karmaşık olup, hızlı bir şekilde değişmektedir. Bununla birlikte, değişim süreci, makro ve mikro çerçevede önemli etkiler oluşturmaktadır. dedi.

Küreselleşen pazarlarda rekabet etmekte zorlanan KOBİ'lerin iyi eğitim almış çalışanları istihdam etmesi ve onların mesleklerinde gelişmelerine yardımcı olması oldukça önemli olduğunu vurgulayan İşler, Dolayısıyla KOBİ'ler, kendilerini değiştirmek için, istihdam etmekte oldukları insan kaynağını da eğitim yoluyla geliştirmek ve de değiştirmek durumundadırlar. Günümüzde tek bir işletmenin başarılı bir inovasyon sürecinin gerektirdiği tüm bilgilere, mali ve kaynaklarına sahip olmamasının mümkün olmadığı görülmektedir. Bu sürecin artık doğası gereği kolektif bir süreç haline geldiğini vurgulayan kurumsal yaklaşımlar ağırlık kazanmıştır. Bu durum çoğunluğunu KOBİ'lerin oluşturduğu Kırıkkale'de daha da belirgin bir görünümdedir. diye konuştu.

Ülkede faaliyet gösteren şirketlerin büyük oranda aile işletmelerinden oluştuğunu açıklayan Fatih Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hakan Başer de aile şirketleri Kırıkkale'de de büyük oranda bulunduğunu belirtti.

Başer, Globalleşen dünya ekonomisi ve bunun getirdiği sonuç olarak acımasız rekabet koşulları bulundukları ülkelerin ekonomilerinde önemli bir yere sahip aile işletmelerini tehdit etmektedir. Böyle bir rekabet ortamında KOBİ'lerin ömürlerini uzatabilmek ve firmayı bir sonraki kuşağa aktarabilmek bir süreci gerektirmektedir. Bu süreç içerisinde sorunlarla karşılaşılması ise kaçınılmaz olacaktır. KOBİ'lerin uluslararası pazarlarda rekabet edebilmeleri için sürekli değişen koşullara uyum sağlayabilmeleri gerekmektedir. Bunu başarmada sürekli mesleki gelişimin önemli bir yeri vardır. Bu da eğitim programlarının KOBİ'lerde geliştirilmesi ve personelin eğitilmesi ile olanaklıdır. şeklinde konuştu.

KOBİ'lerin genel sorunları içerisinde en önemli sorunların başında gelen piyasayı takip etmeme geldiğini ifade eden Başer, Üretim-pazarlama faaliyetlerinin teknolojik bağlamda gerçekleştirilmesi, kurumsallaşamama gibi nedenler gelmektedir. Bu gibi nedenlerin en önemli etkeni KOBİ'lerin öğrenme yetersizlikleri içinde olmalarından kaynaklanmaktadırlar. ifadelerini kullandı.

Ortak projede kendilerinin de olmalarından mutluluk duyduğunu söyleyen KOSGEB İl Müdürü Ali Sevinç ise Kırıkkale esnafının daha da kalkınması için ter türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.