Alman diplomatlara 'Neden geldin, Neden gidiyorsun' sorusu

Almanya'da TBMM Başkanvekeli Ayşenur Bahçekapılı'ya yönelik çirkin davranışın ardından Türkiye'de bu ülkeye yönelik misilleme başladı. Artık Alman diplomatlar sorgulanarak ülkelerine dönebiliyor.

08 Aralık 2016 Perşembe 19:01
Alman diplomatlara 'Neden geldin, Neden gidiyorsun' sorusu






Alman diplomatlara 'Neden geldin, Neden gidiyorsun' sorusu

Türk vatandaşlarına, Türk politikacı ve diplomatlarına karşı her türlü zorluğu yaşatan Almanya'ya karşı sınır kapılarında ve havalimanlarında misilleme başladı. Almanya'da pasaportunu çaldırdıktan sonra Alman polisi tarafından havalimanı karakolunda alıkonulan TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı’ya yapılan kötü muamelenin ardından, Alman diplomatlar Atatürk Havalimanı'nda iki saat süren sorgulama sonrası Türkiye’ye girebildi.

Edinilen bilgiye göre dün akşam saat 19.00’dan itibaren başlatılan uygulamada Almanya’dan gelen tüm diplomatik pasaportlu yolculara, pasaport kontrolu sırasında sorgu yapılmasına başlandı. Bakanlıktan gelen talimat uyarınca kontrol noktasında bekletilen Alman diplomatlar yaklaşık bir saat süren sorgulama sonrası Türkiye’ye girebiliyor.


Bu arada ülke çıkışı sırasında Atatürk Havalimanı'nı kullanan Alman Diplomatlar, iki saatlik sorgunun ardından ülkelerine gitmesine izin verildi. Pasaport kontrol noktasına gelen diplomatlar, geniş bir inceleme ve araştırma yapılmak için yaklaşık iki saat bekletildikten sonra geçiriliyor. Bu uygulama sırasında şu ana kadar dört diplomatik pasaportu taşıyan Alman diplomatın uçağını kaçırdığı öğrenildi.


HEPSİNE SORGU UYGULAMASI BAŞLATILDI

Dün akşam saat 19.00'dan itibaren başlatılan uygulamada Almanya'dan gelen tüm diplomatik pasaportlu yolculara, pasaport kontrolü sırasında sorgu yapılmasına başlandı. Bakanlıktan gelen talimat uyarınca kontrol noktasında bekletilen Alman diplomatlar yaklaşık bir saat süren sorgulama sonrası Türkiye'ye girebiliyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.