CHP'li Gürsel Tekin, 'Öteki Türkiye'yi fotoğraflarla anlattı

06 Aralık 2012 Perşembe 16:07
CHP'li Gürsel Tekin, 'Öteki Türkiye'yi fotoğraflarla anlattı






ANKARA (CİHAN)- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Meclis'te 51 ilden çeşitli fotoğraflarla hazırlanan 'Öteki Türkiye' başlıklı bir sunum yaptı. Tekin'in paylaştığı fotoğraflarda fakir semtler, amele pazarları ve bu pazarlarda iş için bekleyen çocuklar bulunuyor.

Tekin; 81 ilin 51'ini gezdiğini dile getirerek, öteki denen, 50 yıldır iktidarların değiştiği ama ötekilerin kaderinin değişmediği bir manzarayı paylaşmak istediğini söyledi. Türkiye'nin her yerinde bu tarz manzaraların olduğunu belirten Tekin, Ankara'nın Çukurambar semtinden özellikle bahsetmek istediğini, çünkü burada oturan iki bakan olduğunu ve camlarını açınca bu manzaraları görebileceklerini ifade etti.

Gaziantep'te 34 lira elektrik parasını veremediği için mum ışığında çocuklarına ders çalıştıran bir ailenin fotoğrafını da paylaşan Tekin, Aileden Sorumlu Bakanımız bu aile ile ilgilenirse bizi çok mutlu eder. dedi. İşçi kazalarında 11 bin kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin Erzurum'da donarak öldüğünü, Esenyurt'ta 35 lira yevmiye için 11 kişinin yanarak öldüğünü anlatan Gürsel Tekin, Acaba bu kardeşlerimiz yandıktan sonra, vazgeçtim sorumlulardan hesap sormayı, bu ülkede zaten kimseden hesap sorulmuyor, bu insanların aileleri ne yer, ne içer, nasıl geçinir diye arayan, soran var mı? diye sordu.

Çukurambar'da bir amele pazarında, 11-12 yaşlarında birçok çocuğun pazarda iş beklediğini ifade eden Tekin, Siz hangi kılık kıyafet kanunundan bahsediyorsunuz, bu çocukların okulda olması gerekmiyor mu? şeklinde konuştu. Daha dramatik sahneler var. Birçok insanı, teşhir etmemek için buraya getirmedik. diyen Tekin, şöyle devam etti: Sorunların ne kadar büyüdüğünü, sıkıntıların ne kadar büyüdüğünü, yoksulluğun, sefaletin had safhaya geldiği bir dönemde olduğumuzu hiç unutmayın. Tuzla'da 160 insan hayatını kaybetti. Hiç devlet araştırdı mı acaba, niçin bu 160 tane işçi hayatını kaybetti? Çünkü bunların yarısı ne yazık ki günübirlik amele olan insanlar. Hiç önemli değil, o gün 30 lira, 40 lira para alacağım diye nereye gittiğinin farkında olmadan, sadece ailesine sorumluluğunu yerine getirmek için o gün 40 lirayı düşünüyor. 40 lira alacağım derken, akşam evine cenazesi geldi. diye ifade etti.

Tekin; 2001 yılında Başbakan'ın, AK Parti'nin kuruluş tanıtım konuşmasında ötekilerimiz olmayacak dediğini hatırlatarak, 3 Y'yi tarihe gömeceğiz demişlerdi. Neydi bu 3 Y? Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaksız bir Türkiye oluşturacaklardı. İşte Türkiye manzarası bu... şeklinde konuştu. Gürsel Tekin, hazırladığı sunumu bütün bakanlara göndereceğini açıkladı.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.